Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Proljetna janjetina
Dagnje na buzaru
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Manastirski đuveč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza s tunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Piletina laganini
Urbana pola
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke