Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Pizza s tunom
Dagnje na buzaru
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Manastirski đuveč
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke