Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Pašticada s njokima
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Dagnje na buzaru
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Zanimljiva salata s kikirikijem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Meso s repom
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke