Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Mirisna pečenka
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meso s repom
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Vratina sa sezonskim povrćem
Povrtni lonac
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke