Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Sočna rebarca
Miješani grill
Irska janjetina
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Dagnje na buzaru
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Urbana pola
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Meksička party salata
Vratina sa sezonskim povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke