Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Turske pizze
Mediteranski kruščić s lovorom
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Lignje s manistrom u škartocu
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Lagana sarma
Grill oslić u aromatičnoj korici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Mini shepherd's pie
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Viška pogača
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina s povrćem
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Grill pirjana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke