Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Krem juha od tikvica
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grickalica slanutak iz pećnice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meso s repom
Piletina Kiev
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Pogača sa sardinom
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini shepherd's pie
Urbana pola
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Odresci od morskog psa
Šampinjoni u palačinki
Turske pizze
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lazanje s lignjama
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s ribom
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke