Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Odresci od morskog psa
Piletina Kiev
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina na kijevski način
Ramsteak u seksi umaku
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Janjetina s medom od kadulje
Marinirana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Ossobuco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna rebarca
Špageti s ribom
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Lazanje s lignjama
Urbana pola
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke