Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Odresci od morskog psa
Salata od liganja
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje s lignjama
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Ossobuco
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Turske pizze
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini shepherd's pie
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke