Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Lagana sarma
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Odresci od morskog psa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Sočna rebarca
Piletina laganini
Miješani grill
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Turske pizze
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Aromatizirani kruh
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Meso s repom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Lazanje s lignjama
Manastirski đuveč
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Piletina na kijevski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke