Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Meso s repom
Ossobuco
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Aromatizirani kruh
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Urbana pola
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Mini lazanje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s ribom
Miješani grill
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Piletina Kiev
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke