Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Ossobuco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lagana sarma
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Turske pizze
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Prežgana juha
Pizza s tunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Viška pogača
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Lazanje s lignjama
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Špageti s ribom
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke