Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Ossobuco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Odresci od morskog psa
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hlebinska i pretepena juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina sa šafranom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Špageti s ribom
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Lignje s manistrom u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke