Meni Search

Okrećem novi list

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Sočna Wellington pečenka
Grill povrće na salatu
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Krumpir u košuljici
Oslić s maslinama
Caponata alla Podravka
Rižoto na španjolski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kozice s rižom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljubavne šurlice
Papreni tart s marelicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Pohana skuta
Rolice od soma
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prilog od prokulica
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobni štapići
Pohane paprike
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vege odresci s marinadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetina enchilada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje punjene crvenim radićem
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto tortice
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s neobičnim preljevom
Pečena piletina s limunom
Sočna aromatična torta
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pirjani kunić
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata u košaricama od parmezana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Govedina s lukom
Bruskete od cvjetače
Uzbudljivi kolač od blitve
Žuti medaljoni
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Zapečena ricotta
Zimski punč
Grčka seljačka salata
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tunom
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rosti
Salata od quinoe i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uskršnja šunka na zabavan način
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Crveno ljetno varivo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Raskošna ljetna tava
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa iz pećnice
Juha od cvjetače i camemberta
Bugarska pita od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Fina pikantna piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Cous-cous s povrćem
Brusketa s avokadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice u umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke