Meni Search

Okrećem novi list

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Zlatna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata u košaricama od parmezana
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice u umaku
Prilog od prokulica
Mini lazanje
Salata s mora
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Rižoto na španjolski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći bataci s umakom od luka
Rosti
Zimski punč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od bundeve s jabukom
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Pileća prsa iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina s pistacijama
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od bulgura s umakom
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
Voćna juha od višanja
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljubavne šurlice
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetina enchilada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od quinoe i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Žuti medaljoni
Mirisni prilog iz pećnice
Grčka seljačka salata
Polupunjene paprike
Sočna pureća rolada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečena piletina s limunom
Rižoto tortice
Lignje na šumskom rižotu
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna aromatična torta
Pohane paprike
Španjolski migas s bundevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rolice od blitve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kozice s rižom
Čudotvorni čaj za detoks
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s neobičnim preljevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od cvjetače
Čarobni štapići
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Sočna Wellington pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Juha od cvjetače i camemberta
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Empanade s pestom
Lignje punjene crvenim radićem
Kaštelanski makaruni
Crveno ljetno varivo
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tunom
Kineska juha s račićima i gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s lukom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje i tikvice na štapiću
Caponata alla Podravka
Papreni tart s marelicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke