Meni Search

Okrećem novi list

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Povrtni ražnjići
Papreni tart s marelicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rolice od blitve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Rižoto s tunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna Wellington pečenka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto na španjolski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Lignje punjene crvenim radićem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od quinoe i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Senf s paprikama
Zimski punč
Krumpir u košuljici
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rosti
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Juha od cvjetače i camemberta
Čudotvorni čaj za detoks
Rolice od soma
Kozice s rižom
Raskošna ljetna tava
Savici sa špinatom i satricom od sira
Prilog od prokulica
Juha od bundeve s jabukom
Ramsteak u seksi umaku
Juha od rikule i račića
Govedina s lukom
Rižoto tortice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata s cous-cousom
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Žuti medaljoni
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vege odresci s marinadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohane paprike
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Oslić s maslinama
Crveno ljetno varivo
Tjestenina fuži s tartufima
Palačinke s nadjevom od riže
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Vegetina enchilada
Salata s neobičnim preljevom
Grill povrće na salatu
Španjolski migas s bundevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Pohana skuta
Salata od tune i povrća
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ražnjići od lososa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileća prsa iz pećnice
Voćna juha od višanja
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zabavni kineski ravioli
Lignje i tikvice na štapiću
Cous-cous s povrćem
Ljubavne šurlice
Čarobni štapići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata u košaricama od parmezana
Caponata alla Podravka
Polupunjene paprike
Empanade s pestom
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Piletina s mascarponeom
Piletina s pistacijama
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke