Meni Search

Okrećem novi list

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Caponata alla Podravka
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto tortice
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od bulgura s umakom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Goveđa rebarca sa zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna Wellington pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Polpete od slanutka s kurkumom
Kineska juha s račićima i gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Govedina s lukom
Cous-cous s povrćem
Vege odresci s marinadom
Salata s neobičnim preljevom
Papreni tart s marelicama
Grill povrće na salatu
Salata od quinoe i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Žuti medaljoni
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena piletina s limunom
Pileća prsa iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Senf s paprikama
Raskošna ljetna tava
Empanade s pestom
Juha od bundeve s jabukom
Juha od rikule i račića
Španjolski migas s bundevom
Rolice od soma
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Krumpir u košuljici
Janjetina na padelu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Crveno ljetno varivo
Pohani tofu s povrćem
Rosti
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Čudotvorni čaj za detoks
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti na kineski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna aromatična torta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljubavne šurlice
Uskršnja šunka na zabavan način
Grčka seljačka salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina fuži s tartufima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čarobni štapići
Rolice od blitve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohane paprike
Bruskete od cvjetače
Vegetina enchilada
Marokanska salata s cous-cousom
Kozice s rižom
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Zimski punč
Pohana skuta
Oslić s maslinama
Pirjani kunić
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tunom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje i tikvice na štapiću
Zapečena ricotta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Prilog od prokulica
Mesne okruglice u umaku
Mesne okruglice
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke