Meni Search

Okrećem novi list

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Pirjani kunić
Salata od pečene rotkvice sa medom
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna Wellington pečenka
Crveno ljetno varivo
Juha od bundeve s jabukom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Lignje punjene crvenim radićem
Lignje i tikvice na štapiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata u košaricama od parmezana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill povrće na salatu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mini lazanje
Senf s paprikama
Kozice s rižom
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u košuljici
Caponata alla Podravka
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Salata s neobičnim preljevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Rosti
Zapečena ricotta
Žuti medaljoni
Zimski punč
Zanimljiva salata s kikirikijem
Papreni tart s marelicama
Piletina s mascarponeom
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Popečci od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Vegetina enchilada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Uskršnja šunka na zabavan način
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto s tunom
Prilog od prokulica
Čarobni štapići
Ljubavne šurlice
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Polupunjene paprike
Oslić s maslinama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto tortice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mediteranski špageti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto na španjolski način
Janjetina na padelu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od quinoe i povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisni prilog iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od rikule i račića
Roštilj s umakom Romesco
Španjolski migas s bundevom
Empanade s pestom
Grčka seljačka salata
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od soma
Pohana skuta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke