Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa sezonskim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Pašticada s njokima
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Macho hamburger
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek i salata s roštilja
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Kokošja juha s požirakima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Koprivnički odojak
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina u finom umaku
Brancinovo oko
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke