Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Koprivnički odojak
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Bruskete s povrćem
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Kokošja juha s požirakima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Tuna burger
Srneći file na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći gulaš
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke