Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Piletina s nadjevom od ajvara
Kokošja juha s požirakima
Kuglice od riže i svježeg sira
Koprivnički odojak
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Macho hamburger
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek i salata s roštilja
Slatka patka
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke