Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Macho hamburger
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Pileća prsa iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od cvjetače
Slatka patka
Pizza sirni jastučići
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa sezonskim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti na kineski način
Koprivnički odojak
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Kokošja juha s požirakima
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke