Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Kokošja juha s požirakima
Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada s njokima
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek i salata s roštilja
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Macho hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Koprivnički odojak
Slatka patka
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke