Meni Search

Luda k'o šiba

Pikantne mazalice

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Irska janjetina
Sunčani užitak mediterana
Jakobove kapice s umakom
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Špageti s pistacijama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s nadjevom od ajvara
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Pečena piletina s limunom
Medeni teleći kotleti
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krem juha sa sjemenkama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Aromatizirani kruh
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Polupunjene paprike
Piletina sa šafranom
Kineska juha s račićima i gljivama
Palamida s čilijem i mangom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Patka s mlincima
Zabavni kineski ravioli
Kotlovina
Šampinjoni u palačinki
Slasni BBQ burgeri
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Prežgana juha
Kotleti u pivskom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Marokanska salata s cous-cousom
Palačinke s nadjevom od riže
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Marinirano svinjsko pečenje
Fiš paprikaš
Teriyaki piletina
Hrskave tortice od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Pohana skuta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Vratina s roštilja
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrlo ukusne pikantne mazalice - rustikalnog i primamljivog izgleda i okusa i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

700 g junećeg mesa (lopatice i vratine)
par okreta Vegeta Maestro šarenog papra
prstohvat soli
2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
50 ml mineralne vode
ulje suncokretovo (za pečenje)
3 lepinje (narezane na šnite)

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 15 min

  • 1 Meso sameljite sami ili već prethodno mljevenu junetinu začinite s par okreta papra i prstohvatom soli. Prekrijte prozirnom te aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku na niskoj temperaturi bar 1 sat.
  • 2 Ohlađeno i odležano meso izvadite iz hladnjaka, začinite slatkom mljevenom paprikom.
  • 3 Dodajte mineralnu vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama. Zagrijte grill tavu ili kućni grill (ako imate), a lepinje narežite na tanje kriške i premažite smjesom od mesa. Uzmite u obzir da se meso povlači prilikom pečenja pa tako premažite meso do samih rubova kruha. Isto tako pazite da premaz ne bude predebeo kako se ne bi dogodilo da meso ne bude dovoljno pečeno.
  • 4 Tanko premažite i preko rubova. Stranu kruha koja je premazana mesom okrenite prvu i pecite 4-5 minuta na zagrijanoj tavi premazanoj uljem. Provjerite kako je meso pečeno i okrenite na drugu stranu. Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječen crveni ili ljubičasti luk.

Savjet

Obavezno peći na teflonskoj grill tavi ili grillu. Pecite bez puno masnoće. Blagi premaz uljem već je dovoljan. Zgužvajte kuhinjski papir, umočite ga u ulje i premažite njime tavu te stavite peći meso.

Posluživanje

Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječeni crveni ili ljubičasti luk. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke