Meni Search

Luda k'o šiba

Pikantne mazalice

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Pohana skuta
Vratina s roštilja
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s nadjevom od ajvara
Marokanska salata s cous-cousom
Cous-cous s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Slasni BBQ burgeri
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Pašticada s njokima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Palamida s čilijem i mangom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Polupunjene paprike
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina sa šafranom
Jakobove kapice s umakom
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Cipar - Lungić na ciparski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada
Zapečena ricotta
Aromatizirani kruh
Hrskave tortice od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Patka s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Juha od bundeve s jabukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Fiš paprikaš
Šampinjoni u palačinki
Kotlovina
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Grill povrće na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Marinirana pileća krilca s povrćem
Medeni teleći kotleti
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočni pureći ražnjići
Male teleće pitice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Špageti s pistacijama
Krem juha sa sjemenkama
Sunčani užitak mediterana
Palačinke s nadjevom od riže
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Kotleti u pivskom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Pečena piletina s limunom
Marinirano svinjsko pečenje
Riblja juha s Malte
Irska janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrlo ukusne pikantne mazalice - rustikalnog i primamljivog izgleda i okusa i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

700 g junećeg mesa (lopatice i vratine)
par okreta Vegeta Maestro šarenog papra
prstohvat soli
2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
50 ml mineralne vode
ulje suncokretovo (za pečenje)
3 lepinje (narezane na šnite)

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 15 min

  • 1 Meso sameljite sami ili već prethodno mljevenu junetinu začinite s par okreta papra i prstohvatom soli. Prekrijte prozirnom te aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku na niskoj temperaturi bar 1 sat.
  • 2 Ohlađeno i odležano meso izvadite iz hladnjaka, začinite slatkom mljevenom paprikom.
  • 3 Dodajte mineralnu vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama. Zagrijte grill tavu ili kućni grill (ako imate), a lepinje narežite na tanje kriške i premažite smjesom od mesa. Uzmite u obzir da se meso povlači prilikom pečenja pa tako premažite meso do samih rubova kruha. Isto tako pazite da premaz ne bude predebeo kako se ne bi dogodilo da meso ne bude dovoljno pečeno.
  • 4 Tanko premažite i preko rubova. Stranu kruha koja je premazana mesom okrenite prvu i pecite 4-5 minuta na zagrijanoj tavi premazanoj uljem. Provjerite kako je meso pečeno i okrenite na drugu stranu. Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječen crveni ili ljubičasti luk.

Savjet

Obavezno peći na teflonskoj grill tavi ili grillu. Pecite bez puno masnoće. Blagi premaz uljem već je dovoljan. Zgužvajte kuhinjski papir, umočite ga u ulje i premažite njime tavu te stavite peći meso.

Posluživanje

Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječeni crveni ili ljubičasti luk. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke