Meni Search

Gladan kao vuk

Pileća prsa iz pećnice

Govedina s lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Slatki lungić
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa s crnim tartufom
Varivo od kelja i teletine
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tortilje pikant
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada s njokima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fino začinjena piletina
Obojeni hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Patka s mlincima
Gorički povrtni lonac
Odresci u paketiću
Piletina u pivu
Mesna rolada u tijestu
Ciganski odrezak
Puretina s jabukom iz pećnice
Biftek rolice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pikantni gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Polpete od oslića
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Sarma sa suhim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća krilca s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Svinjski medaljoni s kestenima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Povrtni lonac
Slasni BBQ burgeri
Vegetarijanski čips
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski gulaš
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s povrćem
Lazanje u tavi
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Meso u woku na indonezijski način
Vratina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u egzotičnom umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Janjetina s bižima
Slatko twist pile
Rebarca s grilla
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sočna Wellington pečenka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Punjeni kelj s plodovima mora
Harrisa janjetina s limunom
Quiche od bundeve, sira i luka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fino varivo v loncu
Neobične punjene paprike
Ramstek s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Kotlovina
Špageti s tikvicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mesne okruglice u umaku
Sočna rebarca
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Španjolski migas s bundevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narežite pečena pileća prsa pripremljena s kaduljom i timijanom, poslužite uz krumpir i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe85 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
  • 2 Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  • 3 Uz piletinu stavite blanširani krumpir. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  • 4 Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

Posluživanje

Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 371.07 46 46
Kalcij mg 90.66 9 9
Kalij mg 1219.45 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.96 28 28
Vitamin D μg 24.67 12 12
Vitamin A μg 592.16 15 12
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 40.26 - -
Ugljikohidrati g 25.71 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 13 - -
- zasićene masne kiseline g 9.6 - -
Masti g 28.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke