Meni Search

Gladan kao vuk

Pileća prsa iz pećnice

Pikantni gulaš
Tortilje pikant
Punjena pečenka u vinu
Polpete od oslića
Macho hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u pivu
Janjetina s bižima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Quiche od bundeve, sira i luka
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Miješani grill
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pašticada s njokima
Velika Britanija - Pastirska pita
Sarma sa suhim mesom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Vratina s roštilja
Rebarca s grilla
Patka s mlincima
Odresci u paketiću
Teletina s pirjanim povrćem
Slatko twist pile
Biftek rolice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Gorički povrtni lonac
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ciganski odrezak
Varivo od kelja i teletine
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Mesna rolada u tijestu
Pileća prsa s crnim tartufom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Janjetina na padelu
Svinjski medaljoni s kestenima
Slatki lungić
Puretina s jabukom iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s povrćem
Sočna rebarca
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Tuna burger
Pileća krilca s roštilja
Pizza sirni jastučići
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Hrenovke u panceti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanski čips
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa punjena čvarcima
Umak od limete (Molho de limao)
Kotlovina
Medeni teleći kotleti
Povrtni lonac
Piletina u egzotičnom umaku
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Harrisa janjetina s limunom
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Punjeni kelj s plodovima mora
Odresci s umakom od kupina
Slasni BBQ burgeri
Španjolski migas s bundevom
Sočna Wellington pečenka
Špageti s tikvicama
Krumpiri u kaputiću od pancete
Fino varivo v loncu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Neobične punjene paprike
Govedina s lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narežite pečena pileća prsa pripremljena s kaduljom i timijanom, poslužite uz krumpir i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe85 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
  • 2 Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  • 3 Uz piletinu stavite blanširani krumpir. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  • 4 Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

Posluživanje

Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 371.07 46 46
Kalcij mg 90.66 9 9
Kalij mg 1219.45 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.96 28 28
Vitamin D μg 24.67 12 12
Vitamin A μg 592.16 15 12
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 40.26 - -
Ugljikohidrati g 25.71 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 13 - -
- zasićene masne kiseline g 9.6 - -
Masti g 28.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke