Meni Search

Okrećem novi list

Pileća prsa iz pećnice

Marokanska salata od krumpira i mrkve
Brusketa s avokadom
Palačinke s nadjevom od riže
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Juha od rikule i račića
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Rižoto s tunom
Kozice s rižom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranski špageti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Senf s paprikama
Uzbudljivi kolač od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Oslić s maslinama
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Salata od tune i povrća
Lignje punjene crvenim radićem
Pirjani kunić
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto na španjolski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice
Papreni tart s marelicama
Govedina s lukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohana skuta
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u košuljici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Ražnjići od lososa
Rolice od soma
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Grill povrće na salatu
Ljubavne šurlice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Španjolski migas s bundevom
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto tortice
Zabavni kineski ravioli
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Žuti medaljoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna rebarca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetina enchilada
Piletina s pistacijama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečena ricotta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna Wellington pečenka
Polupunjene paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Polpete od slanutka s kurkumom
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Uskršnja šunka na zabavan način
Grčka seljačka salata
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Empanade s pestom
Rosti
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zimski punč
Salata od quinoe i povrća
Caponata alla Podravka
Bruskete od cvjetače
Čarobni štapići
Raskošna ljetna tava
Pohane paprike
Mesne okruglice u umaku
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Prilog od prokulica
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata s cous-cousom
Fina pikantna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna aromatična torta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna pureća rolada
Juha od cvjetače i camemberta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narežite pečena pileća prsa pripremljena s kaduljom i timijanom, poslužite uz krumpir i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe85 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
  • 2 Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  • 3 Uz piletinu stavite blanširani krumpir. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  • 4 Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

Posluživanje

Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 371.07 46 46
Kalcij mg 90.66 9 9
Kalij mg 1219.45 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.96 28 28
Vitamin D μg 24.67 12 12
Vitamin A μg 592.16 15 12
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 40.26 - -
Ugljikohidrati g 25.71 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 13 - -
- zasićene masne kiseline g 9.6 - -
Masti g 28.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke