Meni Search

Okrećem novi list

Pileća prsa iz pećnice

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir u košuljici
Bugarska pita od krumpira
Salata od tune i povrća
Zimski punč
Kozice s rižom
Salata od quinoe i povrća
Cous-cous s povrćem
Rižoto na španjolski način
Rosti
Mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata u košaricama od parmezana
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čudotvorni čaj za detoks
Grčka seljačka salata
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ljubavne šurlice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Bruskete od cvjetače
Crveno ljetno varivo
Vegetina enchilada
Mesne okruglice u umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje i tikvice na štapiću
Uskršnja šunka na zabavan način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Oslić s maslinama
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marokanska salata s cous-cousom
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna Wellington pečenka
Papreni tart s marelicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Male teleće pitice
Velika Britanija - Pastirska pita
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s pistacijama
Kuglice od riže i svježeg sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna rebarca
Rolice od soma
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Mirisni prilog iz pećnice
Voćna juha od višanja
Španjolski migas s bundevom
Čarobni štapići
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Pohane paprike
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Empanade s pestom
Rižoto tortice
Caponata alla Podravka
Rezanci s krušnim mrvicama
Prilog od prokulica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od rikule i račića
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Vege odresci s marinadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto s tunom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina fuži s tartufima
Raskošna ljetna tava
Popečci od bulgura s umakom
Lignje punjene crvenim radićem
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna aromatična torta
Pileći gulaš
Govedina s lukom
Juha od bundeve s jabukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Žuti medaljoni
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prežgana juha
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Senf s paprikama
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narežite pečena pileća prsa pripremljena s kaduljom i timijanom, poslužite uz krumpir i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe85 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
  • 2 Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  • 3 Uz piletinu stavite blanširani krumpir. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  • 4 Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

Posluživanje

Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 371.07 46 46
Kalcij mg 90.66 9 9
Kalij mg 1219.45 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.96 28 28
Vitamin D μg 24.67 12 12
Vitamin A μg 592.16 15 12
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 40.26 - -
Ugljikohidrati g 25.71 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 13 - -
- zasićene masne kiseline g 9.6 - -
Masti g 28.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke