Meni Search

Superman

Pileća prsa iz pećnice

BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Koprivnički odojak
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Ramstek i salata s roštilja
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Tuna burger
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kokošja juha s požirakima
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Dječje lazanje
Tjestenina u finom umaku
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narežite pečena pileća prsa pripremljena s kaduljom i timijanom, poslužite uz krumpir i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe85 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
  • 2 Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  • 3 Uz piletinu stavite blanširani krumpir. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  • 4 Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

Posluživanje

Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 371.07 46 46
Kalcij mg 90.66 9 9
Kalij mg 1219.45 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.96 28 28
Vitamin D μg 24.67 12 12
Vitamin A μg 592.16 15 12
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 40.26 - -
Ugljikohidrati g 25.71 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 13 - -
- zasićene masne kiseline g 9.6 - -
Masti g 28.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke