Meni Search

Superman

Pileća prsa iz pećnice

Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Slatka patka
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Rižoto s dagnjama
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa sezonskim povrćem
Macho hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Koprivnički odojak
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Tjestenina u finom umaku
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Narežite pečena pileća prsa pripremljena s kaduljom i timijanom, poslužite uz krumpir i uživajte u ukusnom jelu.

Sastojci

1,2 kg krumpira
2 komada pilećih prsa s kožom u komadu (2 x 500 g)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
nekoliko grančica timijana
1 crvena čili papričica
10-ak listova svježe kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe85 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ga ocijedite.
  • 2 Piletinu dobro natrljajte Vegetom Twist sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  • 3 Uz piletinu stavite blanširani krumpir. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a krumpir prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  • 4 Dodajte timijan, pospite sitno nasjeckanom papričicom i listovima kadulje, pa pecite 50 – 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Umjesto vinom, pile možete podlijevati i jabučnim sokom.

Posluživanje

Kad je piletina pečena, pustite je neka odstoji poklopljena 10-ak minuta, narežite i poslužite uz krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 371.07 46 46
Kalcij mg 90.66 9 9
Kalij mg 1219.45 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.96 28 28
Vitamin D μg 24.67 12 12
Vitamin A μg 592.16 15 12
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 40.26 - -
Ugljikohidrati g 25.71 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.2 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 13 - -
- zasićene masne kiseline g 9.6 - -
Masti g 28.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke