Meni Search

Macho

Pileća prsa punjena čvarcima

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pizza s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s lukom
Svinjski file s povrćem
Ribarska popara
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća krilca s Coca-Colom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Hrenovke u panceti
Pašticada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Macho hamburger
Punjene tikve
Dagnje na buzaru
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Pohani zamotuljci
Kotlet s varivom od leće
Palačinke s nadjevom od riže
Proljetna janjetina
Lungić s povrćem
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Pita s crnim pivom
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Slatki lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Pileći štapići u ketchupu
Ramstek s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Medeni teleći kotleti
Pileća krilca s roštilja
Sočna pureća rolada
Marinirano svinjsko pečenje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Juha od gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Biftek rolice
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Dip od južnog voća
File steak na povrću
Odresci u umaku s češnjakom
Irska janjetina
Odrezak s umakom chimichurri
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Kotleti u pivskom umaku
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Kotlovina
Hrskavi trokuti
Slasni BBQ burgeri
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti s acetom balsamicom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kobasica u pivu i pecivu
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu punjenu čvarcima i poslužite s vrućim i hrskavim krumpirićima posutim Vegetom Twist.

Sastojci

4 pileća filea (oko 600 g)
2 žličice Vegete Twist za piletinu
Za nadjev:
1 luk (100 g)
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
20 g maslaca
100 g Čvaraka Podravka
50 g žemlji
2 jaja
125 ml mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
4 žlice ulja
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
1 kg Smrznutog krumpira za pomfrit Podravka
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file očistite, operite i posušite. S deblje strane filea tanjim nožem zarežite u dubinu do oko 10 cm, pa malo proširite rupu.
  • 2 Dobro ih izvana natrljajte Vegetom Twist za piletinu i pustite da malo odstoje.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckane ili samljevene čvarke i žemlju narezanu na sitnije kockice, pa kratko popecite.
  • 5 Jaja dobro istucite, pomiješajte ih s mlijekom i peršinom i ulijte čvarcima.
  • 6 Posolite, popaprite i još kratko pržite miješajući (1-2 minute), pa maknite s vatre. Pomoću žličice napunite pileća prsa pripremljenom smjesom.
  • 7 U tavi na zagrijanom ulju popržite pileća prsa sa svih strana do zlatnosmeđe boje. Stavite ih u odgovarajuću vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 10-15 minuta.
  • 8 U dubokom ulju popecite pomfrit. Izvadite ga kratko na papirnati ručnik da odstranite višak ulja.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i 1 pureća prsa, ali ćete morati povećati vrijeme pečenja.

Posluživanje

Prebacite ga u posudu za posluživanje, pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće, promiješajte i poslužite uz pečenu piletinu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke