Meni Search

Superwoman

Pileća prsa punjena čvarcima

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dip od južnog voća
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirane srdele
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani zamotuljci
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignji po gosposki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Cous-cous s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu punjenu čvarcima i poslužite s vrućim i hrskavim krumpirićima posutim Vegetom Twist.

Sastojci

4 pileća filea (oko 600 g)
2 žličice Vegete Twist za piletinu
Za nadjev:
1 luk (100 g)
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
20 g maslaca
100 g Čvaraka Podravka
50 g žemlji
2 jaja
125 ml mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
4 žlice ulja
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
1 kg Smrznutog krumpira za pomfrit Podravka
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file očistite, operite i posušite. S deblje strane filea tanjim nožem zarežite u dubinu do oko 10 cm, pa malo proširite rupu.
  • 2 Dobro ih izvana natrljajte Vegetom Twist za piletinu i pustite da malo odstoje.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckane ili samljevene čvarke i žemlju narezanu na sitnije kockice, pa kratko popecite.
  • 5 Jaja dobro istucite, pomiješajte ih s mlijekom i peršinom i ulijte čvarcima.
  • 6 Posolite, popaprite i još kratko pržite miješajući (1-2 minute), pa maknite s vatre. Pomoću žličice napunite pileća prsa pripremljenom smjesom.
  • 7 U tavi na zagrijanom ulju popržite pileća prsa sa svih strana do zlatnosmeđe boje. Stavite ih u odgovarajuću vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 10-15 minuta.
  • 8 U dubokom ulju popecite pomfrit. Izvadite ga kratko na papirnati ručnik da odstranite višak ulja.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i 1 pureća prsa, ali ćete morati povećati vrijeme pečenja.

Posluživanje

Prebacite ga u posudu za posluživanje, pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće, promiješajte i poslužite uz pečenu piletinu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke