Meni Search

Superwoman

Pileća prsa punjena čvarcima

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Lignji po gosposki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada voli penne a ti mene
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Cous-cous s povrćem
Bruskete od cvjetače
Mini shepherd's pie
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Tuna burger
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Riblji ražnjići
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu punjenu čvarcima i poslužite s vrućim i hrskavim krumpirićima posutim Vegetom Twist.

Sastojci

4 pileća filea (oko 600 g)
2 žličice Vegete Twist za piletinu
Za nadjev:
1 luk (100 g)
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
20 g maslaca
100 g Čvaraka Podravka
50 g žemlji
2 jaja
125 ml mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
4 žlice ulja
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
1 kg Smrznutog krumpira za pomfrit Podravka
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pileći file očistite, operite i posušite. S deblje strane filea tanjim nožem zarežite u dubinu do oko 10 cm, pa malo proširite rupu.
  • 2 Dobro ih izvana natrljajte Vegetom Twist za piletinu i pustite da malo odstoje.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 4 Dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckane ili samljevene čvarke i žemlju narezanu na sitnije kockice, pa kratko popecite.
  • 5 Jaja dobro istucite, pomiješajte ih s mlijekom i peršinom i ulijte čvarcima.
  • 6 Posolite, popaprite i još kratko pržite miješajući (1-2 minute), pa maknite s vatre. Pomoću žličice napunite pileća prsa pripremljenom smjesom.
  • 7 U tavi na zagrijanom ulju popržite pileća prsa sa svih strana do zlatnosmeđe boje. Stavite ih u odgovarajuću vatrostalnu posudu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 10-15 minuta.
  • 8 U dubokom ulju popecite pomfrit. Izvadite ga kratko na papirnati ručnik da odstranite višak ulja.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i 1 pureća prsa, ali ćete morati povećati vrijeme pečenja.

Posluživanje

Prebacite ga u posudu za posluživanje, pospite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće, promiješajte i poslužite uz pečenu piletinu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke