Meni Search

Leptirići u trbuhu

Pileća prsa u umaku od naranče

Srneći file na salatu
Voćna salata s piletinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Španjolski migas s bundevom
Švicarska juha sa sirom
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dalmatinska simfonija
Popečci od cvjetače
Meso u woku na indonezijski način
Oslić s maslinama
Polpete od slanutka s kurkumom
Košarice od lisnatog tijesta
Ljubavne šurlice
Špageti s acetom balsamicom
Punjeni filet brancina
Biftek u zelenom papru
Slatki ostaci s cimetom
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Lignje i tikvice na štapiću
Salata s pečenim povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u paketiću
Teletina s pirjanim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Penne s radičem
Tjestenina mediterana
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Pileća krilca s Coca-Colom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečene banane s kajenskim paprom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krumpir u košuljici
Nadjevene lignje
Mirisni prilog iz pećnice
Caponata alla Podravka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kozice s rižom
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Rižoto tortice
Zapečena ricotta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s neobičnim preljevom
Salata s mora
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fileti lososa u finom umaku
Juha od kelja sa sirom
Bruskete s povrćem
Paprene pogačice
Teriyaki piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Piletina s pistacijama
Mladi krumpir s ajvarom
Biftek rolice
Ramstek s povrćem
Slatko twist pile
Papreni tart s marelicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od tune i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Raskošna ljetna tava
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Punjena pečenka u vinu
Vol-au-vent s gljivama
Salata od liganja
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Pljukanci s pršutom i rikulom
Lignje punjene crvenim radićem
Dječje lazanje
Pizza s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Riblja juha s Malte
Pizza sirni jastučići
Puretina s jabukom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Hrskavi krumpir iz pećnice
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rižoto s dagnjama
Jakobove kapice s umakom
Rižoto s tunom
Pikantni gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Sočna Wellington pečenka
Uskršnja šunka na zabavan način
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina u aromatičnom omotaču
Grčka seljačka salata
Zapečeni poriluk
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrvat Dennis Valčić više od 30 godina živi u Cannberi. Iako vodi restoran brze hrane u svojoj novoj domovini napisao je “Croatian Cookbook”, a u staroj se domaji predstavio jelom zanimljive australske kuhinje.

Sastojci

8 manjih odrezaka od pilećih prsa
150 ml soka od naranče
1 naribana korica naranče
1 naranča
20 g smeđeg šećera
1 žličica oštrog senfa
40 g maslaca
2 žlice ulja
2 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileće filete malo stanjite, pospite ih Vegetom s obiju strana i premažite senfom.
  • 2 U većoj tavi zagrijte ulje i pola količine maslaca pa lagano pecite piletinu s jedne i druge strane oko 8 minuta. Nakon toga piletinu izvadite na topli tanjur.
  • 3 U istu tavu stavite preostali maslac, koricu naranče, narančin sok i šećer pa miješajući kuhajte oko 3 do 4 minute.
  • 4 Dodajte Gussnel pomiješan s malo vode i na kraju tanke kolutiće oguljene naranče. Sve još kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite vodom i dodatno posolite.

Savjet

Pripazite da pileće filete ne prepečete kako ne bi bili presuhi.

Posluživanje

Pileće odreske složite na ugrijani tanjur, na svaki stavite kolutić naranče i sve prelijte vrućim umakom. Kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu, a po želji i razno kuhano povrće.

Male tajne

Kada pileće filete posipate Vegetom, ostavite da se mariniraju oko 10 minuta pa ih onda premažite senfom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 110.62 37 28
Fosfor mg 849.48 106 106
Kalij mg 1036.41 28 28
Niacin mg 72.31 516 362
Vitamin C mg 16.55 22 18
Vitamin D μg 52.64 26 26
Vitamin A μg 733.68 18 15
Sol g 0.99 0 0
Bjelančevine g 117.27 - -
Vlakna g 0.81 - -
Ugljikohidrati g 9.84 - -
Masti g 45.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke