Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Popečci od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice
Pizza s tunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Povrtni lonac
Sendvič s avokadom
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Meso s repom
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke