Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Dagnje na buzaru
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Rolice od blitve
Piletina Kiev
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke