Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Dagnje na buzaru
Grill povrće na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke