Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Meso s repom
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Mediteranski špageti
Dagnje na buzaru
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Pašticada s njokima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill povrće na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke