Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Dagnje na buzaru
Pizza s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Salata od liganja
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina sa sezonskim povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke