Meni Search

Ful nabrijan

Pileći bataci s umakom od luka

Lungić u sendviču
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od liganja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dagnje na buzaru
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada s njokima
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Vratina sa sezonskim povrćem
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Riba u bijelom umaku
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke