Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
Martinjska guska s hajdinom kašom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Popečci od tikvica
Viška pogača
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Piletina na kijevski način
Ramsteak u seksi umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Lagana sarma
Sočna rebarca
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobna ljetna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lazanje s lignjama
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Turske pizze
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci od morskog psa
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke