Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Turske pizze
Aromatizirani kruh
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Viška pogača
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Hlebinska i pretepena juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje s lignjama
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s ribom
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke