Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Belgija - Salade Liégeoise
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Prežgana juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Hlebinska i pretepena juha
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskava pileća krilca
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Meso s repom
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Račići na posteljici od povrća
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke