Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Salata s mora
Manastirski đuveč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina na kijevski način
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s ribom
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Viška pogača
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hlebinska i pretepena juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke