Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci od morskog psa
Sočna pureća rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Piletina na kijevski način
Turske pizze
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s ribom
Ossobuco
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke