Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Lungić s povrćem
Turske pizze
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Ossobuco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Špageti s ribom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata s mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kroketi od piletine
Miješani grill
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Viška pogača
Piletina laganini
Odresci od morskog psa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Mediteranski špageti
Piletina na kijevski način
Delikatesna junetina na češki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hlebinska i pretepena juha
Lagana sarma
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke