Meni Search

Ful nabrijana

Pileći bataci s umakom od luka

Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lazanje s lignjama
Turske pizze
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Viška pogača
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rolice od blitve
Odresci od morskog psa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke