Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zimski punč
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pirjani kunić
Male teleće pitice
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Salata od tune i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Prežgana juha
Mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje i tikvice na štapiću
Pohana skuta
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Papreni tart s marelicama
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od quinoe i povrća
Kozice s rižom
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s pistacijama
Zabavni kineski ravioli
Rolice od soma
Pileći gulaš
Krumpir u košuljici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Raskošna ljetna tava
Rižoto s tunom
Vegetina enchilada
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Crveno ljetno varivo
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od bulgura s umakom
Ljubavne šurlice
Ražnjići od lososa
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Empanade s pestom
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Polpete od slanutka s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Čarobni štapići
Žuti medaljoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto tortice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Španjolski migas s bundevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti na kineski način
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Mesne okruglice u umaku
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Zapečena ricotta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Caponata alla Podravka
Mini lazanje
Juha od bundeve s jabukom
Sočna aromatična torta
Salata s neobičnim preljevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto na španjolski način
Lignje punjene crvenim radićem
Goveđa rebarca sa zeljem
Grčka seljačka salata
Čudotvorni čaj za detoks
Prilog od prokulica
Polupunjene paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna pureća rolada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rosti
Pileća prsa iz pećnice
Oslić s maslinama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke