Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata od pečene rotkvice sa medom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Lignje punjene crvenim radićem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Njemačka - Jetrica s jabukama
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s neobičnim preljevom
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje i tikvice na štapiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Polpete od slanutka s kurkumom
Piletina s pistacijama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Juha od cvjetače i camemberta
Govedina s lukom
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohana skuta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Proljetno meso i povrće iz woka
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje na šumskom rižotu
Salata od quinoe i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Španjolski migas s bundevom
Polupunjene paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od tune i povrća
Rosti
Papreni tart s marelicama
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Čarobni štapići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pirjani kunić
Caponata alla Podravka
Žuti medaljoni
Mesne okruglice
Čudotvorni čaj za detoks
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljubavne šurlice
Grčka seljačka salata
Rižoto tortice
Cous-cous s povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Zimski punč
Zapečena ricotta
Zabavni kineski ravioli
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od rikule i račića
Pita s muškatnom bundevom i makom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vegetina enchilada
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani tofu s povrćem
Empanade s pestom
Rolice od soma
Bugarska pita od krumpira
Prilog od prokulica
Krumpir u košuljici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Raskošna ljetna tava
Tjestenina fuži s tartufima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mediteranski špageti
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Mesne okruglice u umaku
Male teleće pitice
Oslić s maslinama
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kozice s rižom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Senf s paprikama
Povrtni ražnjići
Crveno ljetno varivo
Pohane paprike
Sočna Wellington pečenka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke