Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Crveno ljetno varivo
Juha od bundeve s jabukom
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečena ricotta
Empanade s pestom
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Oslić s maslinama
Cous-cous s povrćem
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s mascarponeom
Lignje i tikvice na štapiću
Mini lazanje
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto s tunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Raskošna ljetna tava
Krumpir u košuljici
Kuglice od riže i svježeg sira
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rolice od soma
Sočna aromatična torta
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Žuti medaljoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice u umaku
Janjetina na padelu
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna Wellington pečenka
Salata s neobičnim preljevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto tortice
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od tune i povrća
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Senf s paprikama
Piletina s pistacijama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Povrtni ražnjići
Juha od rikule i račića
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Rižoto na španjolski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Sočna rebarca
Kozice s rižom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
Grčka seljačka salata
Vegetina enchilada
Velika Britanija - Pastirska pita
Palačinke s nadjevom od riže
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljubavne šurlice
Rosti
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Prežgana juha
Zimski punč
Polpete od slanutka s kurkumom
Voćna juha od višanja
Male teleće pitice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od cvjetače
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od cvjetače i camemberta
Salata s mora
Marokanska salata s cous-cousom
Prilog od prokulica
Salata u košaricama od parmezana
Pirjani kunić
Pohane paprike
Tjestenina fuži s tartufima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Caponata alla Podravka
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice
Španjolski migas s bundevom
Čarobni štapići
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke