Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Zlatna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kaštelanski makaruni
Vegetina enchilada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Raskošna ljetna tava
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od tune i povrća
Sočna Wellington pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grčka seljačka salata
Zabavni kineski ravioli
Pohane paprike
Caponata alla Podravka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zimski punč
Fina pikantna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Mediteranski špageti
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Juha od rikule i račića
Rolice od soma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Polupunjene paprike
Cous-cous s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čudotvorni čaj za detoks
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rosti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Palačinke s nadjevom od riže
Pohana skuta
Mesne okruglice u umaku
Sočna aromatična torta
Uskršnja šunka na zabavan način
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Španjolski migas s bundevom
Senf s paprikama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna rebarca
Rižoto na španjolski način
Empanade s pestom
Crveno ljetno varivo
Lignje punjene crvenim radićem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Papreni tart s marelicama
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Žuti medaljoni
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Pečena piletina s limunom
Salata u košaricama od parmezana
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Čarobni štapići
Rižoto tortice
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tunom
Ljubavne šurlice
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Pileći gulaš
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Marokanska salata s cous-cousom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Juha od cvjetače i camemberta
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Govedina s lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kozice s rižom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke