Meni Search

Okrećem novi list

Pileći bataci s umakom od luka

Čudotvorni čaj za detoks
Crveno ljetno varivo
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od tune i povrća
Polupunjene paprike
Zimski punč
Caponata alla Podravka
Govedina s lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od bundeve s jabukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata u košaricama od parmezana
Velika Britanija - Pastirska pita
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice u umaku
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vege odresci s marinadom
Piletina s mascarponeom
Prilog od prokulica
Salata s mora
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetina enchilada
Bruskete od cvjetače
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Empanade s pestom
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir u košuljici
Pohana skuta
Kineska juha s račićima i gljivama
Rosti
Salata od quinoe i povrća
Španjolski migas s bundevom
Sočna rebarca
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Papreni tart s marelicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Uskršnja šunka na zabavan način
Ljubavne šurlice
Povrtni ražnjići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kuglice od riže i svježeg sira
Prežgana juha
Male teleće pitice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohane paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Zlatna piletina
Žuti medaljoni
Janjetina na padelu
Čarobni štapići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od rikule i račića
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto tortice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto na španjolski način
Palačinke s nadjevom od riže
Grčka seljačka salata
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Lignje punjene crvenim radićem
Rolice od blitve
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Kozice s rižom
Raskošna ljetna tava
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od soma
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill povrće na salatu
Lignje i tikvice na štapiću
Špageti na kineski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Fina pikantna piletina
Zapečena ricotta
Rižoto s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke