Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Ljetni lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek i salata s roštilja
Koprivnički odojak
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Tjestenina u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Kokošja juha s požirakima
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Manastirski đuveč
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Macho hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke