Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Ljetni ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Kokošja juha s požirakima
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Macho hamburger
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Koprivnički odojak
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni lungić
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Ramstek i salata s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke