Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Brancinovo oko
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Koprivnički odojak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Kokošja juha s požirakima
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatka patka
Tjestenina u finom umaku
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke