Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Brancinovo oko
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Slatka patka
Pašticada s njokima
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek i salata s roštilja
Rižoto s dagnjama
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Kokošja juha s požirakima
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjevene lignje
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina u finom umaku
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Koprivnički odojak
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Macho hamburger
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke