Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Ramstek s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Kokošja juha s požirakima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek i salata s roštilja
Koprivnički odojak
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada s njokima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina u finom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Macho hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke