Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Ramstek i salata s roštilja
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Pileća prsa iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Tjestenina u finom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni lungić
Koprivnički odojak
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Macho hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Nadjevene lignje
Tuna burger
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Rebarca s graškom
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke