Meni Search

Superman

Pileći bataci s umakom od luka

Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kokošja juha s požirakima
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Tjestenina u finom umaku
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada s njokima
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa iz pećnice
Ljetni lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Macho hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek i salata s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Koprivnički odojak
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke