Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina sa šafranom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Riblji ražnjići
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brudet
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Manastirski đuveč
Lignji po gosposki
Odresci s umakom od kupina
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke