Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Brusketa s avokadom
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Male teleće pitice
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Tuna burger
Riblji ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Bakalar s krumpirom
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignji po gosposki
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke