Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Pašticada voli penne a ti mene
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Slatka patka
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Svinjski file s grila
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirane srdele
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke