Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s mascarponeom
Brudet
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cous-cous s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bouillabaisse
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Tuna burger
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke