Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Brudet
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Bakalar s krumpirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke