Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Ljetni lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Skandinavske rolice s cimetom
Pogača sa sardinom
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s grilla
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Brudet
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Punjena teleća prsa
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke