Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tuna burger
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Ramstek s povrćem
Marinirane srdele
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Dječje lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke