Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Energetske kuglice s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Rebarca s grilla
Brudet
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Bouillabaisse
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke