Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Mini shepherd's pie
Punjena teleća prsa
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirane srdele
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke