Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Ljetni ražnjići
Marinirane srdele
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brudet
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada voli penne a ti mene
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Gulaš od oslića i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke