Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Marinirane srdele
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Punjena teleća prsa
Brudet
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s grila
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Srneći file na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke