Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Brudet
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Riblji ražnjići
Ramstek s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Male teleće pitice
Bakalar s krumpirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke