Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Svinjski gulaš
Punjena teleća prsa
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignji po gosposki
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Slatka patka
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Pogača sa sardinom
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Brudet
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke