Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatka patka
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti mediteraneo
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke