Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Brudet
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Marinirane srdele
Slatka patka
Proljetna janjetina
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Bouillabaisse
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Svinjski gulaš
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke