Meni Search

Superwoman

Pileći bataci s umakom od luka

Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Marinirane srdele
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bakalar s krumpirom
Rebarca s graškom
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Riblji ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Gulaš od oslića i povrća
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir je ljubitelje kremoznih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka
1 Vegeta marinada univerzalna
Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete
papar
sol

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
  • 2 Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
  • 3 Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
  • 4 Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke