Meni Search

Okrećem novi list

Pileći gulaš

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Crveno ljetno varivo
Ljubavne šurlice
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Rižoto tortice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill povrće na salatu
Kineska juha s račićima i gljivama
Papreni tart s marelicama
Grčka seljačka salata
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohana skuta
Čudotvorni čaj za detoks
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Empanade s pestom
Uskršnja šunka na zabavan način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Čarobni štapići
Govedina s lukom
Zlatna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od bulgura s umakom
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Caponata alla Podravka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Palačinke s nadjevom od riže
Španjolski migas s bundevom
Zapečena ricotta
Salata s mora
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetina enchilada
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Raskošna ljetna tava
Salata s neobičnim preljevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Oslić s maslinama
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Prilog od prokulica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna rebarca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od cvjetače i camemberta
Fina pikantna piletina
Juha od rikule i račića
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rolice od soma
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Pohane paprike
Pirjani kunić
Rižoto s tunom
Mesne okruglice u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje punjene crvenim radićem
Krumpir u košuljici
Njemačka - Jetrica s jabukama
Janjetina na padelu
Polupunjene paprike
Kozice s rižom
Piletina s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna Wellington pečenka
Senf s paprikama
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Mirisni prilog iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Salata od tune i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Rosti
Zimski punč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti na kineski način
Rižoto na španjolski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Žuti medaljoni
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna aromatična torta
Lignje i tikvice na štapiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke