Meni Search

Okrećem novi list

Pileći gulaš

Savici sa špinatom i satricom od sira
Čudotvorni čaj za detoks
Govedina s lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna Wellington pečenka
Bugarska pita od krumpira
Rižoto na španjolski način
Papreni tart s marelicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto s tunom
Rižoto tortice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Caponata alla Podravka
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od soma
Salata od pečene rotkvice sa medom
Polupunjene paprike
Vege odresci s marinadom
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata u košaricama od parmezana
Male teleće pitice
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Kozice s rižom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s pistacijama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Cous-cous s povrćem
Povrtni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata od tune i povrća
Ljubavne šurlice
Mirisni prilog iz pećnice
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Oslić s maslinama
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje i tikvice na štapiću
Ražnjići od lososa
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobni štapići
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uskršnja šunka na zabavan način
Žuti medaljoni
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Pohane paprike
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od bulgura s umakom
Pileća prsa iz pećnice
Empanade s pestom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od rikule i račića
Španjolski migas s bundevom
Crveno ljetno varivo
Zlatna piletina
Senf s paprikama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna aromatična torta
Prilog od prokulica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zimski punč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Mesne okruglice u umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Voćna juha od višanja
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečena ricotta
Juha od bundeve s jabukom
Juha od cvjetače i camemberta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Raskošna ljetna tava
Sočna rebarca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mesne okruglice
Salata s mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti na kineski način
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s mascarponeom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uzbudljivi kolač od blitve
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke