Meni Search

Okrećem novi list

Pileći gulaš

Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto s tunom
Bugarska pita od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Čarobni štapići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje na šumskom rižotu
Zimski punč
Polpete od slanutka s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto na španjolski način
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Rižoto tortice
Kozice s rižom
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zapečena ricotta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kineska juha s račićima i gljivama
Velika Britanija - Pastirska pita
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s mascarponeom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Polupunjene paprike
Mesne okruglice u umaku
Kaštelanski makaruni
Španjolski migas s bundevom
Ljubavne šurlice
Sočna rebarca
Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
Papreni tart s marelicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Prežgana juha
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Rosti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Čudotvorni čaj za detoks
Crveno ljetno varivo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini lazanje
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna Wellington pečenka
Grill povrće na salatu
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od bundeve s jabukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vege odresci s marinadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Salata od tune i povrća
Senf s paprikama
Zabavni kineski ravioli
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Empanade s pestom
Sočna aromatična torta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohane paprike
Rolice od soma
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisni prilog iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Oslić s maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krumpir u košuljici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Žuti medaljoni
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Govedina s lukom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s neobičnim preljevom
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Grčka seljačka salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke