Meni Search

Superman

Pileći gulaš

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Finska - Juha s lososom
Kokošja juha s požirakima
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek i salata s roštilja
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Nadjevene lignje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Koprivnički odojak
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Tuna burger
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Macho hamburger
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada s njokima
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke