Meni Search

Superman

Pileći gulaš

Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Koprivnički odojak
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Ramstek i salata s roštilja
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Kokošja juha s požirakima
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Tjestenina u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Macho hamburger
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada s njokima
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa iz pećnice
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke