Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brudet
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Obojeni hamburger
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Lignji po gosposki
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke