Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Slatka patka
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Svinjski file s povrćem
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Salata s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Punjena teleća prsa
Riba u škartocu
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Dječje lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Bakalar s krumpirom
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s kozjim sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke