Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Mini lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Salata s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Popečci od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riblji ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke