Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Proljetna janjetina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cous-cous s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Energetske kuglice s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Tuna burger
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Punjena teleća prsa
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Srneći file na salatu
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Gulaš od oslića i povrća
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke