Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brudet
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Riblji ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirane srdele
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke