Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brudet
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjena teleća prsa
Salata s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek s povrćem
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke