Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti mediteraneo
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Lignji po gosposki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Bakalar s krumpirom
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek s povrćem
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Riblji ražnjići
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke