Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirane srdele
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Gulaš od oslića i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke