Meni Search

Superwoman

Pileći gulaš

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignji po gosposki
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Pašticada voli penne a ti mene
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brudet
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Riblji ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gulaš od oslića i povrća
Cous-cous s povrćem
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Bouillabaisse
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na mediteranski način i uživajte u raskošnom mirisu pečenih kockica na maslinovom ulju.

Sastojci

800 g pilećih prsa
1 žlica Vegete
30 ml maslinova ulja
120 g ljubičastog luka
Crni papar Podravka
200 g šampinjona
grančica timijana
30 ml aceta balsamica
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
Za prilog:
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
500 g krumpira
200 g tikvica
sol
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na kocke i začinite paprom i Vegetom.
  • 2 Popecite je na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje, izvadite sa strane, a zatim na istoj masnoći popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte gljive narezane na četvrtine i timijan.
  • 3 Podlijte s oko 400 ml vode, dodajte aceto balsamico i kokošji temeljac. Piletinu vratite i sve zajedno još kratko popirjajte.
  • 4 Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja.
  • 5 U namašćenu vatrostalnu posudu posložite na tanje ploške narezan krumpir, na malo deblje ploške narezane tikvice, ostatak krumpira, malo posolite, popaprite, prelijte vrhnjem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 30 minuta ili dok ne vidite da je krumpir gotov.

Savjet

Prilog pripremajte u široj plićoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 536.53 67 67
Kalcij mg 138.38 14 14
Kalij mg 1455.44 39 39
Pantotenska kiselina mg 3.59 51 51
Niacin mg 33.91 242 170
Vitamin D μg 82.35 41 41
Vitamin A μg 716.35 18 14
Sol g 0.41 0 0
Vlakna g 5.24 - -
- polioli g 6.25 - -
Ugljikohidrati g 27.7 - -
Masti g 36.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke