Meni Search

Ful nabrijan

Piletina Kiev

Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dagnje na buzaru
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Vratina sa sezonskim povrćem
Blagdanska rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Salata s mora
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sendvič s avokadom
Pašticada s njokima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke