Meni Search

Ful nabrijan

Piletina Kiev

Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rolice od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić u sendviču
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Salata od liganja
Nadjevene lignje
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Aromatizirani kruh
Pašticada s njokima
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke