Meni Search

Ful nabrijan

Piletina Kiev

Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Dagnje na buzaru
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa sezonskim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke