Meni Search

Ful nabrijan

Piletina Kiev

Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Dagnje na buzaru
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa sezonskim povrćem
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Pašticada s njokima
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke