Meni Search

Ful nabrijan

Piletina Kiev

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Dagnje na buzaru
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata od liganja
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Sendvič s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke