Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Urbana pola
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Miješani grill
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s ribom
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Zabavni kineski ravioli
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Piletina na kijevski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pirjani kunić
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fileti lososa u finom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna rebarca
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Lazanje s lignjama
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke