Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Mini lazanje
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina sa šafranom
Mediteranski kruščić s lovorom
Miješani grill
Zlatna piletina
Fini gulaš od gljiva
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Grill povrće na salatu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ossobuco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Odresci od morskog psa
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Turske pizze
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Hlebinska i pretepena juha
Lagana sarma
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke