Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Turske pizze
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Rolice od blitve
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni lonac
Lazanje s lignjama
Ossobuco
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Sočni pureći ražnjići
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Špageti s ribom
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke