Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Salata od liganja
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci od morskog psa
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fini gulaš od gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Mini lazanje
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Viška pogača
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lazanje s lignjama
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Račići na posteljici od povrća
Mini shepherd's pie
Turske pizze
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke