Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Viška pogača
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice
Urbana pola
Rolice od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Ossobuco
Povrtni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje s lignjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke