Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Piletina na kijevski način
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Ossobuco
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Okruglice u umaku od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke