Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Odresci od morskog psa
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Vege odresci s marinadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Ossobuco
Brancinovo oko
Mini lazanje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Špageti s ribom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Viška pogača
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Odresci u umaku s češnjakom
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Prežgana juha
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke