Meni Search

Ful nabrijana

Piletina Kiev

Viška pogača
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Piletina na kijevski način
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Irska janjetina
Odresci od morskog psa
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Salata s mora
Ossobuco
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke