Meni Search

Superman

Piletina Kiev

Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina u finom umaku
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Riba u škartocu
Nadjevene lignje
Pohani zamotuljci
Pileća prsa iz pećnice
Pašticada s njokima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Ramstek i salata s roštilja
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
BBQ cheeseburger
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Popečci od cvjetače
Kunić na bijelo
Koprivnički odojak
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kokošja juha s požirakima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke