Meni Search

Superman

Piletina Kiev

Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Tuna burger
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Macho hamburger
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Pašticada s njokima
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke