Meni Search

Superman

Piletina Kiev

Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Lazanje u tavi
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata s mljevenim mesom
Koprivnički odojak
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Nadjevene lignje
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Ramstek i salata s roštilja
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Špageti na kineski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kokošja juha s požirakima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke