Meni Search

Superman

Piletina Kiev

Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina sa šafranom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u pivu
Pileća prsa iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Macho hamburger
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Ramstek i salata s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Nadjevene lignje
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina u finom umaku
Pašticada s njokima
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Kokošja juha s požirakima
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Koprivnički odojak
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke