Meni Search

Superman

Piletina Kiev

Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Manastirski đuveč
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Obojeni hamburger
Koprivnički odojak
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek i salata s roštilja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke