Meni Search

Superman

Piletina Kiev

Brusketa s avokadom
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek i salata s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Macho hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Slatka patka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada s njokima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina fuži s tartufima
Koprivnički odojak
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Kokošja juha s požirakima
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke