Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Pogača sa sardinom
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Lazanje u tavi
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s graškom
Pureća rolada s mlincima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Ljetni ražnjići
Male teleće pitice
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke