Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ cheeseburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Gulaš od oslića i povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke