Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Male teleće pitice
Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Marinirane srdele
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Bakalar s krumpirom
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Mini shepherd's pie
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Brudet
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Bouillabaisse
Grill vratina u sendviču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke