Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Meksička party salata
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke