Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Riblji ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Pileći gulaš
Bouillabaisse
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Lignji po gosposki
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s graškom
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Ljetni lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke