Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Male teleće pitice
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Cous-cous s povrćem
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke