Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brudet
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada voli penne a ti mene
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bouillabaisse
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Male teleće pitice
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke