Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Tuna burger
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignji po gosposki
Slatka patka
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke