Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Punjena teleća prsa
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Kroketi od piletine
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Male teleće pitice
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Rebarca s graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Bakalar s krumpirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke