Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Energetske kuglice s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Brudet
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatka patka
Tuna burger
Srneći file na salatu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bouillabaisse
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Punjena teleća prsa
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Riblji ražnjići
Ramstek s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bakalar s krumpirom
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke