Meni Search

Superwoman

Piletina Kiev

Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Obojeni hamburger
Bouillabaisse
Punjena teleća prsa
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Slatka patka
Pureća rolada s mlincima
Lignji po gosposki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Brudet
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke