Meni Search

Luda k'o šiba

Piletina Kiev

Mini shepherd's pie
Sendvič s avokadom
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Pašticada
Irska janjetina
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Grill povrće na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohana skuta
Vratina s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Medeni teleći kotleti
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dječje lazanje
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirano svinjsko pečenje
Polupunjene paprike
Špageti na kineski način
Riblja juha s Malte
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Prežgana juha
Palamida s čilijem i mangom
Piletina sa šafranom
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cipar - Lungić na ciparski
Mirisna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Zabavni kineski ravioli
Pašticada s njokima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Kineska juha s račićima i gljivama
Aromatizirani kruh
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha sa sjemenkama
Šampinjoni u palačinki
Marokanska salata s cous-cousom
Janjetina na padelu
Fiš paprikaš
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Jakobove kapice s umakom
Špageti s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Patka s mlincima
Slasni BBQ burgeri
Brownie s kajenskim paprom
Juha od bundeve s jabukom
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Pikantne mazalice
Kotleti u pivskom umaku
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Sunčani užitak mediterana
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlovina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke