Meni Search

Luda k'o šiba

Piletina Kiev

Hrskave tortice od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirana pileća krilca s povrćem
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Male teleće pitice
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisna pureća rolada
Pohana skuta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
Kotlovina
Tuna burger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblja juha s Malte
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Juha od bundeve s jabukom
Mini shepherd's pie
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Zapečena ricotta
Aromatizirani kruh
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Pašticada s njokima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina u pivu
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Sendvič s avokadom
Palamida s čilijem i mangom
Patka s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
Pikantne mazalice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Palačinke s nadjevom od riže
Pizza s tunom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Medeni teleći kotleti
Kotleti u pivskom umaku
Cous-cous s povrćem
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti s pistacijama
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sunčani užitak mediterana
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jakobove kapice s umakom
Grill povrće na salatu
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Prežgana juha
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Marinirano svinjsko pečenje
Teletina s pirjanim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Slasni BBQ burgeri
Vratina s roštilja
Teriyaki piletina
Krem juha sa sjemenkama
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Fiš paprikaš
Marokanska salata s cous-cousom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umotajte piletinu u svitke s maslacem i kapima limunova soka, uvaljajte u smjesu za pohanje te popržite u dubokom ulju i poslužite uz lijepe komade kuhanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
sol
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 jaja
sol
150 g krušnih mrvica
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršin, Vegetu i papar pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo potucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na ploške.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u svitak (pomognite si prozirnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savjet

Kad piletinu savijete u svitak, ostavite zamotano u hladnjaku neko vrijeme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuhano povrće ili drugi prilog.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke