Meni Search

Ful nabrijan

Piletina laganini

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Mirisna pečenka
Pašticada s njokima
Lagana sarma
Fish&Chips u tortilji
Zanimljiva salata s kikirikijem
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Vratina sa sezonskim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Dagnje na buzaru
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Meksička party salata
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Vege odresci s marinadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Meso s repom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada poželite lagano jelo piletina s mediteranskim okusom i limetom idealna je kombinacija upravo za takvu nježnu kulinarsku želju.

Sastojci

800 g pilećeg filea
80 g Senfa estragon Podravka
1 limeta
1 žličica Vegete Mediteran
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 vezica svježeg korijandera
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml prošeka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 zelena paprika (150 g)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Pripremite premaz od senfa, korice limete, soka limete i Vegete mediteran. Pileće filee prerežite po pola da budu tanji te će se lakše i brže ispeći. Piletinu premažite tankim slojem i ostavite sa strane da odstoji.
  • 2 U međuvremenu na maslinovom ulju popržite češnjak narezan na listiće, pa odmah dodajte grubo narezan korijander, lagano promiješajte i dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 3 Kratko dinstajte pa podlijte s prošekom, dodajte papriku narezanu na rezance, posolite i popaprite. Pirjajte da dobijete gust umak, odnosno da se tekućina reducira.
  • 4 Na zagrijanu grill tavu dodajte maslinovo ulje te ispecite začinjenu piletinu s obje strane.

Savjet

Ovako premazana piletina, naglo pečena, ostala je vrlo sočna.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite na podlozi od rajčice i ukrasite vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke