Meni Search

Ful nabrijana

Piletina laganini

Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Meso s repom
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Turske pizze
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Lazanje s lignjama
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s ribom
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci od morskog psa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Hlebinska i pretepena juha
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada poželite lagano jelo piletina s mediteranskim okusom i limetom idealna je kombinacija upravo za takvu nježnu kulinarsku želju.

Sastojci

800 g pilećeg filea
80 g Senfa estragon Podravka
1 limeta
1 žličica Vegete Mediteran
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 vezica svježeg korijandera
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 ml prošeka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 zelena paprika (150 g)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Pripremite premaz od senfa, korice limete, soka limete i Vegete mediteran. Pileće filee prerežite po pola da budu tanji te će se lakše i brže ispeći. Piletinu premažite tankim slojem i ostavite sa strane da odstoji.
  • 2 U međuvremenu na maslinovom ulju popržite češnjak narezan na listiće, pa odmah dodajte grubo narezan korijander, lagano promiješajte i dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 3 Kratko dinstajte pa podlijte s prošekom, dodajte papriku narezanu na rezance, posolite i popaprite. Pirjajte da dobijete gust umak, odnosno da se tekućina reducira.
  • 4 Na zagrijanu grill tavu dodajte maslinovo ulje te ispecite začinjenu piletinu s obje strane.

Savjet

Ovako premazana piletina, naglo pečena, ostala je vrlo sočna.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite na podlozi od rajčice i ukrasite vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke