Meni Search

Ful nabrijana

Piletina na kijevski način

Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Irska janjetina
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Špageti s ribom
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ossobuco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Viška pogača
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso s repom
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rolade od piletine pripremljene s aromatičnim maslacem pridružite idealnom prilogu od riže i graška i uživajte ukusnim zalogajima.

Sastojci

4 pileća filea
limunov sok
Za aromatičan maslac:
100 g maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina i vlasca
1 žlica nasjeckanog vlasca
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 limun
3 žlice Glatkog brašna Podravka
2 jaja
150 g krušnih mrvica
1 žlica Vegete
Za prilog:
200 g Smrznutog graška Podravka
250 g Riže dugo zrno Podravka
3 češnja češnjaka
3 žlice ulja
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte nasjeckani peršin i vlasac, začinite paprom.
  • 2 Dobro izmiješajte i tako pripremljeni maslac oblikujte u tanki valjak. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak da očvrsne.
  • 3 Pileći file lagano potucite da dobijete tanke odreske i pospite ih Vegetom.
  • 4 Rashlađeni maslac razrežite na četiri komada. Na svaki odrezak stavite po jedan i savijte odreske u obliku rolada.
  • 5 Uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i mrvice te stavite pržiti u vruće duboko ulje dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  • 6 Rižu i grašak zasebno skuhajte al dente u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 7 Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak, dodajte grašak, rižu i zajedno kratko popržite.

Savjet

Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrijebiti kao dodatak uz razne pečene odreske.

Posluživanje

Pohanoj piletini kao prilog poslužite rizi-bizi i kriške limuna.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1764.09 221 221
Kalcij mg 697.23 70 70
Kalij mg 2452.96 66 66
Pantotenska kiselina mg 7.58 108 108
Niacin mg 107.91 771 540
Vitamin D μg 201.45 101 101
Vitamin A μg 6207.09 155 124
Sol g 6.21 0 0
Bjelančevine g 173.83 - -
Vlakna g 21.43 - -
Ugljikohidrati g 388.83 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 45.93 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 62.46 - -
- zasićene masne kiseline g 76.81 - -
Masti g 197.58 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke