Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek i salata s roštilja
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Koprivnički odojak
Srneći file na salatu
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Macho hamburger
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kokošja juha s požirakima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Tjestenina u finom umaku
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke