Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Pileća prsa iz pećnice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lazanje u tavi
Koprivnički odojak
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada s njokima
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Macho hamburger
Pohani zamotuljci
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Obojeni hamburger
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Hrskavo pečeno pile
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke