Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Koprivnički odojak
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Obojeni hamburger
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek i salata s roštilja
Pašticada s njokima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kokošja juha s požirakima
Macho hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke