Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Koprivnički odojak
Kokošja juha s požirakima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Macho hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina u finom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke