Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek i salata s roštilja
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Koprivnički odojak
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa iz pećnice
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pašticada s njokima
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kokošja juha s požirakima
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Macho hamburger
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke