Meni Search

Superman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Piletina s nadjevom od ajvara
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada s njokima
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Ljetni lungić
Macho hamburger
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Kokošja juha s požirakima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Salata s mljevenim mesom
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke