Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Lignji po gosposki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Brudet
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke