Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Kunić na bijelo
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bouillabaisse
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke