Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Meksička party salata
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Pogača sa sardinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bouillabaisse
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke