Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lazanje u tavi
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Brudet
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Gulaš od oslića i povrća
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Slatka patka
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignji po gosposki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke