Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bouillabaisse
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Punjena teleća prsa
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Gulaš od oslića i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke