Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Brudet
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Gulaš od oslića i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Energetske kuglice s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Slatka patka
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke