Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Bakalar s krumpirom
Lignji po gosposki
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Male teleće pitice
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Mini lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Finska - Juha s lososom
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Skandinavske rolice s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke