Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Lignji po gosposki
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Bouillabaisse
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Riblji ražnjići
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavi trokuti
Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Slatka patka
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke