Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjena teleća prsa
Bugarska pita od krumpira
Bouillabaisse
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Gulaš od oslića i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke