Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Hrskavo pečeno pile
Bakalar s krumpirom
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Bouillabaisse
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke