Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s grilla
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brudet
Bouillabaisse
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riblji ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s grila
Male teleće pitice
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Lignji po gosposki
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Slatka patka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke