Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Male teleće pitice
Bouillabaisse
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s dagnjama
Dječje lazanje
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pogača sa sardinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marinirane srdele
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke