Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bakalar s krumpirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Male teleće pitice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke