Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Brudet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Energetske kuglice s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke