Meni Search

Superwoman

Piletina s hrskavim njokima i graškom

Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Punjena teleća prsa
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Tuna burger
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Bakalar s krumpirom
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Riblji ražnjići
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Brudet
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obožavamo pileći file na sve načine, ali na ovaj način su posebni s prilogom od hrskavih njoka i graška. Svakako probajte!

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 filea)
1 žlica Vegete
grančica ružmarina natrgana na stručke
600 g krumpira
100 g ricotta sira
1 žličica sušenog Peršina Podravka
sol
250 g Zamrznutog mladog graška Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Pileće filee pospite Vegetom, nabodite malim grančicama ružmarina, prekrijte papirom za pečenje, a potom ih valjkom za tijesto malo stanjite.
  • 2 Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite pa protisnite kroz pasirku. Dodajte ricottu i peršin, a potom sve izmiješajte. Od dobivene smjese napravite valjak, narežite na komade dužine od oko 3 centimetra da dobijete njoke. Svaki spljoštite u sredini i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu dok ne isplivaju. Ocijedite ih.
  • 3 Pileće filee stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje da je strana gdje je ružmarin okrenuta prema dolje. Popecite ih na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 4 minute.
  • 4 Piletinu izvadite, a na istu masnoću stavite njoke, popecite ih s obje strane da dobiju hrskavu koricu, dodajte zamrznuti grašak i još popecite da grašak omekša, po potrebi podlijte s malo tekućine u kojoj su se kuhali njoki.

Savjet

Uz pomoć valjka piletinu ćete malo stanjiti, pa će biti brže pečena, a ujedno ćete u meso utisnuti začine čime će se arome bolje prožeti.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od hrskavih njoka i graška.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke