Meni Search

Okrećem novi list

Piletina s mascarponeom

Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Pileći gulaš
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Sočna rebarca
Sočna aromatična torta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Papreni tart s marelicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Raskošna ljetna tava
Salata od tune i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od bundeve s jabukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mini lazanje
Salata u košaricama od parmezana
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Žuti medaljoni
Mirisni prilog iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Crveno ljetno varivo
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s mora
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Oslić s maslinama
Bugarska pita od krumpira
Sočna Wellington pečenka
Čarobni štapići
Mesne okruglice
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grčka seljačka salata
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje punjene crvenim radićem
Empanade s pestom
Čudotvorni čaj za detoks
Savici sa špinatom i satricom od sira
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Caponata alla Podravka
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohana skuta
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljubavne šurlice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Piletina s pistacijama
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polupunjene paprike
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetina enchilada
Sočna pureća rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Zimski punč
Mesne okruglice u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje i tikvice na štapiću
Pirjani kunić
Juha od cvjetače i camemberta
Prilog od prokulica
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tunom
Rosti
Rižoto tortice
Kozice s rižom
Zapečena ricotta
Juha od rikule i račića
Rolice od soma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke