Meni Search

Okrećem novi list

Piletina s mascarponeom

Rosti
Krumpir u košuljici
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od bulgura s umakom
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Raskošna ljetna tava
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Polupunjene paprike
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Vegetina enchilada
Marokanska salata s cous-cousom
Grčka seljačka salata
Salata od quinoe i povrća
Vege odresci s marinadom
Čarobni štapići
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tunom
Salata s mora
Juha od rikule i račića
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohane paprike
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s pistacijama
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s neobičnim preljevom
Sočna pureća rolada
Salata u košaricama od parmezana
Lignje i tikvice na štapiću
Pohana skuta
Rižoto tortice
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od cvjetače i camemberta
Polpete od slanutka s kurkumom
Govedina s lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Oslić s maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna Wellington pečenka
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna rebarca
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Crveno ljetno varivo
Žuti medaljoni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rolice od soma
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Zapečena ricotta
Empanade s pestom
Sočna aromatična torta
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice u umaku
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Zimski punč
Papreni tart s marelicama
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tagliatelle s pečenim povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pirjani kunić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Rižoto na španjolski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prilog od prokulica
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Senf s paprikama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke