Meni Search

Superman

Piletina s mascarponeom

Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Macho hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek i salata s roštilja
Pašticada s njokima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Slatka patka
Kokošja juha s požirakima
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Koprivnički odojak
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Vratina sa sezonskim povrćem
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke