Meni Search

Superman

Piletina s mascarponeom

Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Koprivnički odojak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kokošja juha s požirakima
Hrskava pileća krilca
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Pileća prsa iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete od cvjetače
Tjestenina u finom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Ramstek i salata s roštilja
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Nadjevene lignje
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Macho hamburger
Slatka patka
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke