Meni Search

Superwoman

Piletina s mascarponeom

Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Male teleće pitice
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pogača sa sardinom
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Bugarska pita od krumpira
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Gulaš od oslića i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Lignji po gosposki
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke