Meni Search

Superwoman

Piletina s mascarponeom

Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Male teleće pitice
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Bakalar s krumpirom
Pureća rolada s mlincima
Slatka patka
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Mini lazanje
Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Riblji ražnjići
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Glavni sastojak ovog recepta je svježi, mekani mascarpone snježno bijele boje koji se odlično snalazi u džepu pilećeg  filea zajedno s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.

Sastojci

120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica Vegete Natur
4 pileća filea (oko 700 g)
12 ploški pršuta (oko 120 g)
4 žlice maslinovog ulja
pola limuna

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom i Vegetom Natur.
  • 2 Na pilećim fileima urežite "džep" i napunite žlicom pripremljenog mascarponea.
  • 3 Zatim svaki file omotajte s tri ploške pršuta i, po potrebi, učvrstite čačkalicama.
  • 4 U tavi na zagrijanom ulju popecite pripremljene filee s obje strane.
  • 5 Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Savjet

Tako možete pripremiti i pileći odrezak kojeg umotajte u roladu.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od pečenja i poslužite s pire krumpirom i kuhanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 53.67 18 13
Fosfor mg 446.47 56 56
Kalij mg 570.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.48 21 21
Niacin mg 27.2 194 136
Vitamin D μg 24.96 12 12
Vitamin A μg 203.52 5 4
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 49.63 - -
Vlakna g 0.15 - -
Ugljikohidrati g 2.61 - -
Masti g 45.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke