Meni Search

Okrećem novi list

Piletina s pistacijama

Salata od tune i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto tortice
Mediteranski špageti
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Bugarska pita od krumpira
Zapečena ricotta
Mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uskršnja šunka na zabavan način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Čarobni štapići
Lignje i tikvice na štapiću
Vege odresci s marinadom
Pohana skuta
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od bundeve s jabukom
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Caponata alla Podravka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od soma
Mesne okruglice u umaku
Ljubavne šurlice
Sočna pureća rolada
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zabavni kineski ravioli
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Polpete od slanutka s kurkumom
Voćna juha od višanja
Žuti medaljoni
Bruskete od cvjetače
Vegetina enchilada
Sočna Wellington pečenka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetno meso i povrće iz woka
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Španjolski migas s bundevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Zlatna piletina
Crveno ljetno varivo
Ražnjići od lososa
Sočna aromatična torta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Roštilj s umakom Romesco
Prilog od prokulica
Govedina s lukom
Pirjani kunić
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Marokanska salata s cous-cousom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Uzbudljivi kolač od blitve
Zimski punč
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s neobičnim preljevom
Fina pikantna piletina
Pohane paprike
Papreni tart s marelicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Empanade s pestom
Sočna rebarca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od quinoe i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Raskošna ljetna tava
Pileća prsa iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grčka seljačka salata
Rosti
Juha od cvjetače i camemberta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kozice s rižom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na malo drugačiji način – s nasjeckanim zelenim pistacijama. Namirnica pistacija piletini će podariti sasvim novi okus. Poslužite je s pirjanim povrćem koje će se savršeno uklopiti u tu kombinaciju.

Sastojci

4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Senfa estragon Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
1 žlica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
60 g nasjeckanih pistacija
40 g krušnih mrvica
4 pileća filea (oko 700 g)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Maslinovom ulju dodajte senf, med, Vegetu, papar i 2 žlice vode te dobro izmiješajte.
  • 2 Pistacije pomiješajte s krušnim mrvicama.
  • 3 Pripremljene pileće filee premažite s pripremljenom smjesom od maslinova ulja i senfa te ih zatim uvaljajte u smjesu pistacija.
  • 4 Piletinu posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok pistacije počnu poprimati zlatnu boju (oko 30 minuta).

Savjet

Čistite li pistacije iz ljuske, a kako su one slanije, smanjite količinu Vegete u receptu.

Posluživanje

Piletinu s pistacijama poslužite s pirjanim povrćem ili drugim prilogom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 399.48 50 50
Kalcij mg 69.82 7 7
Kalij mg 590.88 16 16
Pantotenska kiselina mg 1.62 23 23
Niacin mg 26.06 186 130
Vitamin D μg 22.43 11 11
Vitamin A μg 182.2 5 4
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 41.43 - -
Vlakna g 2.25 - -
Ugljikohidrati g 16.86 - -
Masti g 37.78 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke