Meni Search

Okrećem novi list

Piletina s pistacijama

Kruh od cvjetače s kurkumom
Senf s paprikama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto na španjolski način
Španjolski migas s bundevom
Zimski punč
Salata od tune i povrća
Povrtni ražnjići
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileća prsa iz pećnice
Prilog od prokulica
Male teleće pitice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polupunjene paprike
Oslić s maslinama
Popečci od bulgura s umakom
Sočna Wellington pečenka
Ražnjići od lososa
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Popečci od cvjetače
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Sočna aromatična torta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uskršnja šunka na zabavan način
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohana skuta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohane paprike
Piletina s mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Juha od cvjetače i camemberta
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata s cous-cousom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir u košuljici
Žuti medaljoni
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Kozice s rižom
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljubavne šurlice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Čarobni štapići
Zapečena ricotta
Pohani tofu s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Voćna juha od višanja
Čudotvorni čaj za detoks
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
Papreni tart s marelicama
Špageti na kineski način
Crveno ljetno varivo
Vege odresci s marinadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Govedina s lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto tortice
Salata u košaricama od parmezana
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mora
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetina enchilada
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Raskošna ljetna tava
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Cous-cous s povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od soma
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto s tunom
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite piletinu na malo drugačiji način – s nasjeckanim zelenim pistacijama. Namirnica pistacija piletini će podariti sasvim novi okus. Poslužite je s pirjanim povrćem koje će se savršeno uklopiti u tu kombinaciju.

Sastojci

4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica Senfa estragon Podravka
1 žlica Meda cvjetnog Podravka
1 žlica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
60 g nasjeckanih pistacija
40 g krušnih mrvica
4 pileća filea (oko 700 g)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Maslinovom ulju dodajte senf, med, Vegetu, papar i 2 žlice vode te dobro izmiješajte.
  • 2 Pistacije pomiješajte s krušnim mrvicama.
  • 3 Pripremljene pileće filee premažite s pripremljenom smjesom od maslinova ulja i senfa te ih zatim uvaljajte u smjesu pistacija.
  • 4 Piletinu posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok pistacije počnu poprimati zlatnu boju (oko 30 minuta).

Savjet

Čistite li pistacije iz ljuske, a kako su one slanije, smanjite količinu Vegete u receptu.

Posluživanje

Piletinu s pistacijama poslužite s pirjanim povrćem ili drugim prilogom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 399.48 50 50
Kalcij mg 69.82 7 7
Kalij mg 590.88 16 16
Pantotenska kiselina mg 1.62 23 23
Niacin mg 26.06 186 130
Vitamin D μg 22.43 11 11
Vitamin A μg 182.2 5 4
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 41.43 - -
Vlakna g 2.25 - -
Ugljikohidrati g 16.86 - -
Masti g 37.78 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke