Meni Search

Lagana depra

Piletina s povrćem

Dip od južnog voća
Rosti
Španjolski migas s bundevom
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Empanade s pestom
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Sunčani užitak mediterana
Govedina s lukom
Slasni BBQ burgeri
Mladi krumpir s ajvarom
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Marinirano svinjsko pečenje
Zapečeni poriluk
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Piletina u finom mediteranskom umaku
Sočna aromatična torta
Juha od gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ Steak & chips
Svinjski gulaš
Riža s tunom
Rebarca s grilla
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na tajlandski način
Pohani zamotuljci
Fina pikantna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina u finom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
File steak na povrću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od bundeve s jabukom
Povrtni lonac
Voćna salata s piletinom
Švicarska juha sa sirom
Uzbudljivi kolač od blitve
Dagnje na buzaru
Čarobna ljetna piletina
Salata od tune i krastavaca
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bugarska pita od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Pohana skuta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatki lungić
Pečena piletina s limunom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata s okruglicama od sira
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići od lososa
Lazanje u tavi
Salata s neobičnim preljevom
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Finska - Juha s lososom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Juha od kelja sa sirom
Ciganski odrezak
Riblja juha s Malte
Fino varivo v loncu
Osvježavajuća juha od krastavaca
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špinatova juha s feta sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dalmatinska simfonija
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Singapurski ljuti omlet
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s mascarponeom
Riba u bijelom umaku
Hrskava pileća krilca
Polupunjene paprike
Zimski punč
Rižoto tortice
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Hrenovke u panceti
Mesne okruglice
Pita s crnim pivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjevene lignje
Piletina s pistacijama
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Caponata alla Podravka
Palačinke s nadjevom od riže
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata sa skutom
Popečci od bulgura s umakom
Dječje lazanje
Mirisni prilog iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Grčka seljačka salata
Hrskave tortice od krumpira
Rižoto s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Biftek rolice
Šampinjoni u palačinki
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od rikule i račića
Mediteranska rapsodija
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s acetom balsamicom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pečena janjetina s bademima
Punjene tikve
Rižoto na španjolski način
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata s cous-cousom
Grill pirjana piletina s roštilja
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pileći štapići u ketchupu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obilje svježeg začinskog bilja obilježje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primjera upotrebe je recept koji slijedi. Zanimljiv je i omjer količine mesa i povrća – ni jedno ne prevladava, sve je vrlo skladno!

Sastojci

30 g maslaca
300 g mrkve
450 g poriluka (bijeli dio)
10 malih bijelih lučica
1 kg piletine (batak, zabatak, prsa)
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 vezica peršina
1 grančica svježeg timijana
1 grančica svježeg estragona
list Vegeta Maestro lovora
300 ml vode
450 g Zamrznutog mladog graška Podravka
200 g brokule

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 Maslac rastopite, dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, lučice i kratko pirjajte.
  • 2 Piletinu narežite na komade, pospite Vegetom i paprom, pa ju rasporedite po povrću.
  • 3 Svježi peršin, timijan, estragon i lovor povežite kuhinjskim koncem i dodajte mesu i povrću. Podlijte vodom i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Posudu povremeno protresite.
  • 4 Dodajte grašak, brokulu natrganu na cvjetove i pirjajte još 20 minuta.

Savjet

Ovo jelo možete ugustiti žličicom kukuruznog škroba Gussnel Dolcela, razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Toplu piletinu poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 454.08 57 57
Kalcij mg 119.47 12 12
Kalij mg 957.04 26 26
Niacin mg 27.88 199 139
Vitamin C mg 48.62 65 54
Vitamin D μg 22.8 11 11
Vitamin A μg 15134 378 303
Sol g 1.1 0 0
Bjelančevine g 54.67 - -
Vlakna g 7.54 - -
Ugljikohidrati g 28.54 - -
Masti g 17.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke