Meni Search

Lagana depra

Piletina s povrćem

Bugarska pita od krumpira
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Palamida s čilijem i mangom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna aromatična torta
Senf s paprikama
Hrskava pileća krilca
Salata sa skutom
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni poriluk
Juha od gljiva
Govedina s lukom
Pohane paprike
Rosti
Mediteranska rapsodija
Špageti na kineski način
Špageti s acetom balsamicom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pita s crnim pivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kineska juha s račićima i gljivama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata s neobičnim preljevom
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od quinoe i povrća
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Špinatova juha s feta sirom
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Punjene tikve
Umak od limete (Molho de limao)
Glazirana patka s umakom od jabuka
Lungić u sendviču
Dječje lazanje
Riblja juha s Malte
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Pečena janjetina s bademima
Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto na španjolski način
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Singapurski ljuti omlet
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjevene lignje
Piletina na tajlandski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Španjolski migas s bundevom
Svinjski file s povrćem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Dalmatinska simfonija
BBQ Steak & chips
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Hrenovke u panceti
Meksička party salata
Uskršnja šunka na zabavan način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice
Marinirano svinjsko pečenje
Palačinke s nadjevom od riže
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Riža s tunom
Pohani tofu s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Juha od bundeve s jabukom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rižoto tortice
Prežgana juha
Crveno ljetno varivo
Dagnje na buzaru
Biftek rolice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mladi krumpir s ajvarom
Voćna juha od višanja
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskave tortice od krumpira
Voćna salata s piletinom
Pohana skuta
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mirisni prilog iz pećnice
Slatki lungić
Teriyaki piletina
Salata s okruglicama od sira
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zimski punč
Povrtni lonac
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći štapići u ketchupu
Ciganski odrezak
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina s pistacijama
Sunčani užitak mediterana
Marinirana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fino varivo v loncu
Tjestenina u finom umaku
Pohani zamotuljci
Švicarska juha sa sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
File steak na povrću
Lazanje u tavi
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetno meso i povrće iz woka
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Obilje svježeg začinskog bilja obilježje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primjera upotrebe je recept koji slijedi. Zanimljiv je i omjer količine mesa i povrća – ni jedno ne prevladava, sve je vrlo skladno!

Sastojci

30 g maslaca
300 g mrkve
450 g poriluka (bijeli dio)
10 malih bijelih lučica
1 kg piletine (batak, zabatak, prsa)
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 vezica peršina
1 grančica svježeg timijana
1 grančica svježeg estragona
list Vegeta Maestro lovora
300 ml vode
450 g Zamrznutog mladog graška Podravka
200 g brokule

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 Maslac rastopite, dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, lučice i kratko pirjajte.
  • 2 Piletinu narežite na komade, pospite Vegetom i paprom, pa ju rasporedite po povrću.
  • 3 Svježi peršin, timijan, estragon i lovor povežite kuhinjskim koncem i dodajte mesu i povrću. Podlijte vodom i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Posudu povremeno protresite.
  • 4 Dodajte grašak, brokulu natrganu na cvjetove i pirjajte još 20 minuta.

Savjet

Ovo jelo možete ugustiti žličicom kukuruznog škroba Gussnel Dolcela, razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Toplu piletinu poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 454.08 57 57
Kalcij mg 119.47 12 12
Kalij mg 957.04 26 26
Niacin mg 27.88 199 139
Vitamin C mg 48.62 65 54
Vitamin D μg 22.8 11 11
Vitamin A μg 15134 378 303
Sol g 1.1 0 0
Bjelančevine g 54.67 - -
Vlakna g 7.54 - -
Ugljikohidrati g 28.54 - -
Masti g 17.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke