Meni Search

Ful nabrijan

Piletina sa šafranom

Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Pizza s tunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Dagnje na buzaru
Brancinovo oko
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke