Meni Search

Ful nabrijan

Piletina sa šafranom

Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Pašticada s njokima
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Meso s repom
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke