Meni Search

Ful nabrijan

Piletina sa šafranom

Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Pašticada s njokima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Urbana pola
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Miješani grill
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Popečci od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Dagnje na buzaru
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke