Meni Search

Ful nabrijan

Piletina sa šafranom

Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići od lososa
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Aromatizirani kruh
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke