Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Mediteranski špageti
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Viška pogača
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza s tunom
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ossobuco
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Odresci od morskog psa
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Irska janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od liganja
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Turske pizze
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke