Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Prežgana juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Kunić na bijelo
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci od morskog psa
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Ossobuco
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Turske pizze
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke