Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Sendvič s avokadom
Mirisna pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Viška pogača
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lagana sarma
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Piletina na kijevski način
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lazanje s lignjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke