Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Lazanje s lignjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Viška pogača
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ossobuco
Umak od limete (Molho de limao)
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Popečci od tikvica
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Odresci od morskog psa
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Salata s mora
Delikatesna junetina na češki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Hlebinska i pretepena juha
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke