Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Viška pogača
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Šampinjoni u palačinki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Odresci od morskog psa
Pohani tofu s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Ossobuco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Lazanje s lignjama
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski špageti
Špageti s ribom
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke