Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Fini gulaš od gljiva
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Ossobuco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Turske pizze
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Odresci od morskog psa
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke