Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Salata od liganja
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Turske pizze
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Sočna rebarca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Blagdanska rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mora
Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskava pileća krilca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Lazanje s lignjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke