Meni Search

Ful nabrijana

Piletina sa šafranom

Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Povrtni lonac
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Piletina na kijevski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Sočna rebarca
Miješani grill
Manastirski đuveč
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ossobuco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Urbana pola
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke