Meni Search

Superman

Piletina sa šafranom

Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s kozjim sirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Koprivnički odojak
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Bruskete od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Pašticada s njokima
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Macho hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Kokošja juha s požirakima
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Ramstek i salata s roštilja
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Nadjevene lignje
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke