Meni Search

Superman

Piletina sa šafranom

Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Nadjevene lignje
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s graškom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek i salata s roštilja
Zlatna piletina
Macho hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Pileća prsa iz pećnice
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Kokošja juha s požirakima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od cvjetače
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke