Meni Search

Superwoman

Piletina sa šafranom

Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke