Meni Search

Superwoman

Piletina sa šafranom

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Gulaš od oslića i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete s povrćem
Pohani zamotuljci
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Mini shepherd's pie
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Riba u škartocu
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke