Meni Search

Superwoman

Piletina sa šafranom

Slatka patka
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Punjena teleća prsa
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Male teleće pitice
Salata s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada voli penne a ti mene
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Brudet
Lignji po gosposki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke