Meni Search

Superwoman

Piletina sa šafranom

Male teleće pitice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Kunić na bijelo
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bakalar s krumpirom
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s graškom
Bouillabaisse
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brudet
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Energetske kuglice s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke