Meni Search

Superwoman

Piletina sa šafranom

Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Obojeni hamburger
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke