Meni Search

Superwoman

Piletina sa šafranom

Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatka patka
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Mini shepherd's pie
Piletina u pivu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Egzotični začin šafran karakterističnog je okusa i iako je njegova upotreba najpoznatija u rižotima i ribljim juhama primjena mu je puno veća. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu.

Sastojci

Za marinadu:
1 žličica šafrana u prahu (0,5 g)
100 ml vode
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žličica limunova soka
Za piletinu:
oko 1 kg piletine (4 batka + 4 zabatka)
2 žlice maslinovog ulja
120 g luka
1 žlica Vegeta
sol
Crni papar mljeveni Podravka
60 g suhih brusnica
Za posluživanje:
250 g jasmin riže
prstohvat soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe55 min

  • 1 Šafran prelijte toplom vodom i umiješajte šećer. Dodajte protisnuti češnjak i limunov sok.
  • 2 Piletinu prelijte marinadom i ostavite marinirati sat vremena.
  • 3 Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk da omekša, dodajte piletinu i zalijte marinadom.
  • 4 Dodajte Vegetu, poklopite i pirjajte na laganoj vatri do 45 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode i okrenite.
  • 5 Kad je piletina gotova, po potrebi posolite, popaprite, dodajte brusnice i ostavite poklopljeno da brusnice omekšaju.
  • 6 Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Savjet

Ovako možete pripremiti i pileći file, samo ćete ga kraće pirjati.

Posluživanje

Piletinu poslužite toplu s umakom i brusnicama, kuhanom rižom i salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 421.52 53 53
Kalcij mg 67.95 7 7
Kalij mg 687.3 19 19
Pantotenska kiselina mg 3.06 44 44
Niacin mg 23.13 165 116
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 283.77 7 6
Sol g 3.35 0 0
Bjelančevine g 49.47 - -
Vlakna g 4.77 - -
Ugljikohidrati g 71.51 - -
Masti g 29.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke