Meni Search

Gladna kao vuk

Piletina u egzotičnom umaku

Odresci u paketiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kotlovina
Pašticada s njokima
Harrisa janjetina s limunom
Puretina s jabukom iz pećnice
Obojeni hamburger
Fino varivo v loncu
Ramsteak u seksi umaku
Pureća rolada s mlincima
Slatki lungić
Neobične punjene paprike
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatko twist pile
Meso u woku na indonezijski način
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rebarca s grilla
Ciganski odrezak
Juha od gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Vratina s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ribarska popara
Mesna rolada u tijestu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pureći hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Govedina s lukom
Pileća krilca s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Sočna Wellington pečenka
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s tikvicama
Pikantni gulaš
Pizza sirni jastučići
Tortilje pikant
Ramstek s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Sarma sa suhim mesom
Vegetarijanski čips
Nadjeveni kaneloni u umaku
Biftek rolice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhana govedina s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Patka s mlincima
Tuna burger
Fino začinjena piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s pirjanim povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mesne okruglice u umaku
Hrenovke u panceti
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Macho hamburger
Varivo od kelja i teletine
Medeni teleći kotleti
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Punjena pečenka u vinu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz pomoć Vegeta Maestro monozačina donesite dašak egzotike na stol.

Sastojci

Umak:
250 ml Passata Podravka
100 g maslaca od kikirikija
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice umaka od soje
120 ml svježe ocijeđenog narančinog soka
½ žličice Vegeta Maestro đumbira
1 žličica Vegeta Maestro curryja
600 g pilećih prsa
sol
¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
4 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegeta Maestro peršina
4 žlice kikirikija

Koristili smo

Curry

Curry

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Pasiranu rajčicu, maslac od kikirikija, med, umak od soje i narančin sok, đumbir i curry dobro izmiješajte.
  • 2 Pileća prsa operite, osušite, narežite na tanke odreske, lagano istucite, posolite i popaprite. Pripremljeno meso pecite na zagrijanom ulju do zlatno žute boje.
  • 3 Pripremljenim umakom prelijte meso i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Na kraju pospite peršinom i grubo mljevenim kikirikijem.

Savjet

Sami možete pripremiti kikiriki maslac: 90 g prženog slanog kikirikija, 1 žličica Bagremovog meda Podravka i 1 žlica maslaca. Kikiriki sameljite u multipraktiku, dodajte med i maslac i sve dobro izmiješajte

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 463.69 58 58
Kalcij mg 69.79 7 7
Kalij mg 1334.77 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 30.45 218 152
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 1929.9 48 39
Sol g 0.69 0 0
Bjelančevine g 43.97 - -
Vlakna g 5.44 - -
Ugljikohidrati g 38.09 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 9.34 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.88 - -
- zasićene masne kiseline g 9.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke