Meni Search

Lagana depra

Piletina u finom mediteranskom umaku

Lungić u sendviču
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Piletina s povrćem
Voćna salata s piletinom
Špageti na kineski način
Piletina na tajlandski način
Riža s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski gulaš
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Piletina s mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina sa šafranom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Voćna juha od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pita s crnim pivom
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mediteranska rapsodija
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slasni BBQ burgeri
Sočna aromatična torta
Juha od kelja sa sirom
Salata s okruglicama od sira
Rosti
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Blagdanski rižoto s bakalarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Špinatova juha s feta sirom
Mesne okruglice
Riblja juha s Malte
Pohana skuta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lazanje u tavi
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Rebarca s grilla
Teletina s pirjanim povrćem
Punjene tikve
Singapurski ljuti omlet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
File steak na povrću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Sunčani užitak mediterana
Grčka seljačka salata
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ciganski odrezak
Riba u bijelom umaku
Crveno ljetno varivo
Kineska juha s račićima i gljivama
Španjolski migas s bundevom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto na španjolski način
Meksička party salata
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Juha od rikule i račića
Norveška krem juha od ribe i kozica
Palamida s čilijem i mangom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od bundeve s jabukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Juha od gljiva
Nadjevene lignje
Zapečeni poriluk
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fina pikantna piletina
Caponata alla Podravka
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Salata sa skutom
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Biftek rolice
Slatki lungić
Polupunjene paprike
Cous-cous s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Osvježavajuća juha od krastavaca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskave tortice od krumpira
Švicarska juha sa sirom
Salata s neobičnim preljevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Empanade s pestom
Hrenovke u panceti
Pohani zamotuljci
Salata od tune i krastavaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata od quinoe i povrća
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Govedina s lukom
Marinirana piletina s roštilja
Finska - Juha s lososom
Uskršnja šunka na zabavan način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto tortice
Fino varivo v loncu
Ražnjići od lososa
Špageti s acetom balsamicom
Zimski punč
BBQ Steak & chips
Pohane paprike
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena janjetina s bademima
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Dalmatinska simfonija
Piletina s pistacijama
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Štapići piletine pirjani s graškom, zaliveni pasiranom rajčicom te posluženi njokima i sirom ribancem šarmirat će vas laganim i klasičnim okusom. 

Sastojci

600 g pilećeg filea
200 g Zamrznutog graška Podravka
3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
200 ml Podravka pasirane rajčice
100 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanoga peršina
1 kg njoka
sol
Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite piletinu narezanu na štapiće do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, grašak, kratko propirjajte i zalijte passatom.
  • 3 Dodajte jednu žlicu Vegete, vino i prijajte 5-10 min.
  • 4 Prema potrebi posolite, popaprite, pospite peršinom i poslužite.

Savjet

Ukoliko želite jače ugustiti umak umiješajte 1 žličicu Gusnnela razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Uz piletinu poslužite skuhane njoke i pospite listićima sira ribanca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 461.16 58 58
Kalcij mg 115.48 12 12
Kalij mg 1301.13 35 35
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 26.85 192 134
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 2612.51 65 52
Sol g 4.24 0 0
Bjelančevine g 42.67 - -
Vlakna g 7.76 - -
Ugljikohidrati g 42.67 - -
Masti g 42.58 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke