Meni Search

Superman

Piletina u pivu

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Ljetni lungić
Ramstek i salata s roštilja
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Kokošja juha s požirakima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjevene lignje
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kroketi od piletine
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Macho hamburger
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Koprivnički odojak
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke