Meni Search

Superman

Piletina u pivu

Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Kokošja juha s požirakima
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Macho hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Koprivnički odojak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek i salata s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjevene lignje
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke