Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignji po gosposki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Špageti na kineski način
Meksička party salata
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pogača sa sardinom
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke