Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Brudet
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižini ravioli s mozzarellom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Bakalar s krumpirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Tuna burger
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Male teleće pitice
Energetske kuglice s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke