Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Piletina Kiev
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Punjena teleća prsa
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marinirane srdele
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke