Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Brudet
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Riblji ražnjići
Cous-cous s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Slatka patka
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke