Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Hrskava pileća krilca
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Punjena teleća prsa
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Finska - Juha s lososom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke