Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riblji ražnjići
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Kroketi od piletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cous-cous s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Energetske kuglice s kurkumom
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavo pečeno pile
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke