Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Lignji po gosposki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bakalar s krumpirom
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bouillabaisse
Šampinjoni u palačinki
Energetske kuglice s kurkumom
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke