Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Marinirane srdele
Gulaš od oslića i povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Brudet
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke