Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Lignji po gosposki
Rižoto s dagnjama
Brudet
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Gulaš od oslića i povrća
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Rebarca s grilla
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke