Meni Search

Superwoman

Piletina u pivu

Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Brudet
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pogača sa sardinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Lignji po gosposki
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i zabataka
6 žlice ulja
200 ml svijetlog Ožujskog piva
1 kg krumpira
sol
prstohvat timijana
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 žlice ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  • 2 Za to vrijeme piletinu pospite timijanom i 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na tavi zagrijte preostalo ulje te na njemu lagano popecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano pirjajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krumpira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savjet

Uz krumpir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bučinim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 410.03 51 51
Kalcij mg 110.78 11 11
Kalij mg 1470.95 40 40
Pantotenska kiselina mg 3.14 45 45
Niacin mg 22.9 164 115
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 209 5 4
Sol g 2.57 0 0
Bjelančevine g 45.43 - -
Vlakna g 6.53 - -
Ugljikohidrati g 33.79 - -
Masti g 38.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke