Meni Search

Ful nabrijan

Pirjani kunić

Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavi trokuti
Pečena piletina s limunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada s njokima
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa sezonskim povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Dagnje na buzaru
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Česi svoju kuhinju komentiraju na način dobrog vojaka Švejka: "Teška je, naporna je, ali tako fina." Češka kuhinja raj je za obožavatelje mesnih jela koji obiluju posebnim okusima i serviraju se na specifičan način.

Sastojci

1 kunić (oko 1 kg)
2 žlice crvenog vinskog octa
100 g Podravskog špeka Podravka
1 luk (120 g)
1 list Vegeta Maestro lovora
½ žličice suhe majčine dušice
6 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
6 zrna pimenta
komad limunove korice
2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
3 žlice maslaca
1 žlica Vegete
Za knedle:
300 ml mlijeka
250 g bijelog kruha
2 jaja
2-3 žlice krušnih mrvica (45 g)
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Kunića narežite na osam dijelova i poprskajte vinskim octom.
  • 2 Špek narezan na kockice popecite, dodajte nasjeckani luk, pa zajedno popecite dok luk ne postane staklast.
  • 3 Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, zrna papra i pimenta, limunovu koricu, narezanog kunića i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Ulijte tople vode toliko da prekrijete meso (oko 150 ml). Pirjajte pokriveno na laganoj vatri dok meso ne omekša (1 – 1,5h).
  • 5 Za vrijeme pirjanja kunića pripremite knedle.
  • 6 Mlijeko zagrijte do vrenja.
  • 7 Kruh narežite na kockice, prelijte vrelim mlijekom i pustite da se ohlade.
  • 8 Jaja razmutite, dodajte im krušne mrvice, peršin, sol, papar pa sve zajedno dodajte kruhu i dobro izmiješajte.
  • 9 Od pripremljene smjese oblikujte kuglice, stavite u kipuću vodu i kuhajte 8-10 minuta.
  • 10 Na rastopljenom maslacu popecite brašno, a zatim ga umiješajte u umak nastao pirjanjem da dobijete gusti umak i kratko prokuhajte.

Savjet

Prije nego kuhane kuglice izvadite iz vode dodajte malo maslaca da se one "okupaju" u njemu.

Posluživanje

Kunića poslužite s umakom i knedlima.

Male tajne

Meso poškropite octom da bude brže pirjano, hrskavije i na kraju mekše.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 551.48 69 69
Kalcij mg 184.55 18 18
Kalij mg 875.89 24 24
Pantotenska kiselina mg 2 29 29
Niacin mg 25.1 179 125
Vitamin D μg 56.34 28 28
Vitamin A μg 500.74 13 10
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 47.95 - -
Vlakna g 1.97 - -
Masti g 28.52 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke