Meni Search

Ful nabrijan

Pirjani kunić

Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Urbana pola
Prežgana juha
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Delikatesna junetina na češki
Vratina sa sezonskim povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada s njokima
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Popečci od tikvica
Meso s repom
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Česi svoju kuhinju komentiraju na način dobrog vojaka Švejka: "Teška je, naporna je, ali tako fina." Češka kuhinja raj je za obožavatelje mesnih jela koji obiluju posebnim okusima i serviraju se na specifičan način.

Sastojci

1 kunić (oko 1 kg)
2 žlice crvenog vinskog octa
100 g Podravskog špeka Podravka
1 luk (120 g)
1 list Vegeta Maestro lovora
½ žličice suhe majčine dušice
6 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
6 zrna pimenta
komad limunove korice
2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
3 žlice maslaca
1 žlica Vegete
Za knedle:
300 ml mlijeka
250 g bijelog kruha
2 jaja
2-3 žlice krušnih mrvica (45 g)
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Kunića narežite na osam dijelova i poprskajte vinskim octom.
  • 2 Špek narezan na kockice popecite, dodajte nasjeckani luk, pa zajedno popecite dok luk ne postane staklast.
  • 3 Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, zrna papra i pimenta, limunovu koricu, narezanog kunića i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Ulijte tople vode toliko da prekrijete meso (oko 150 ml). Pirjajte pokriveno na laganoj vatri dok meso ne omekša (1 – 1,5h).
  • 5 Za vrijeme pirjanja kunića pripremite knedle.
  • 6 Mlijeko zagrijte do vrenja.
  • 7 Kruh narežite na kockice, prelijte vrelim mlijekom i pustite da se ohlade.
  • 8 Jaja razmutite, dodajte im krušne mrvice, peršin, sol, papar pa sve zajedno dodajte kruhu i dobro izmiješajte.
  • 9 Od pripremljene smjese oblikujte kuglice, stavite u kipuću vodu i kuhajte 8-10 minuta.
  • 10 Na rastopljenom maslacu popecite brašno, a zatim ga umiješajte u umak nastao pirjanjem da dobijete gusti umak i kratko prokuhajte.

Savjet

Prije nego kuhane kuglice izvadite iz vode dodajte malo maslaca da se one "okupaju" u njemu.

Posluživanje

Kunića poslužite s umakom i knedlima.

Male tajne

Meso poškropite octom da bude brže pirjano, hrskavije i na kraju mekše.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 551.48 69 69
Kalcij mg 184.55 18 18
Kalij mg 875.89 24 24
Pantotenska kiselina mg 2 29 29
Niacin mg 25.1 179 125
Vitamin D μg 56.34 28 28
Vitamin A μg 500.74 13 10
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 47.95 - -
Vlakna g 1.97 - -
Masti g 28.52 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke