Meni Search

Ful nabrijan

Pirjani kunić

Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Miješani grill
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Manastirski đuveč
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Dagnje na buzaru
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Vratina sa sezonskim povrćem
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pašticada s njokima
Lagana sarma
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Česi svoju kuhinju komentiraju na način dobrog vojaka Švejka: "Teška je, naporna je, ali tako fina." Češka kuhinja raj je za obožavatelje mesnih jela koji obiluju posebnim okusima i serviraju se na specifičan način.

Sastojci

1 kunić (oko 1 kg)
2 žlice crvenog vinskog octa
100 g Podravskog špeka Podravka
1 luk (120 g)
1 list Vegeta Maestro lovora
½ žličice suhe majčine dušice
6 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
6 zrna pimenta
komad limunove korice
2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
3 žlice maslaca
1 žlica Vegete
Za knedle:
300 ml mlijeka
250 g bijelog kruha
2 jaja
2-3 žlice krušnih mrvica (45 g)
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Kunića narežite na osam dijelova i poprskajte vinskim octom.
  • 2 Špek narezan na kockice popecite, dodajte nasjeckani luk, pa zajedno popecite dok luk ne postane staklast.
  • 3 Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, zrna papra i pimenta, limunovu koricu, narezanog kunića i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Ulijte tople vode toliko da prekrijete meso (oko 150 ml). Pirjajte pokriveno na laganoj vatri dok meso ne omekša (1 – 1,5h).
  • 5 Za vrijeme pirjanja kunića pripremite knedle.
  • 6 Mlijeko zagrijte do vrenja.
  • 7 Kruh narežite na kockice, prelijte vrelim mlijekom i pustite da se ohlade.
  • 8 Jaja razmutite, dodajte im krušne mrvice, peršin, sol, papar pa sve zajedno dodajte kruhu i dobro izmiješajte.
  • 9 Od pripremljene smjese oblikujte kuglice, stavite u kipuću vodu i kuhajte 8-10 minuta.
  • 10 Na rastopljenom maslacu popecite brašno, a zatim ga umiješajte u umak nastao pirjanjem da dobijete gusti umak i kratko prokuhajte.

Savjet

Prije nego kuhane kuglice izvadite iz vode dodajte malo maslaca da se one "okupaju" u njemu.

Posluživanje

Kunića poslužite s umakom i knedlima.

Male tajne

Meso poškropite octom da bude brže pirjano, hrskavije i na kraju mekše.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 551.48 69 69
Kalcij mg 184.55 18 18
Kalij mg 875.89 24 24
Pantotenska kiselina mg 2 29 29
Niacin mg 25.1 179 125
Vitamin D μg 56.34 28 28
Vitamin A μg 500.74 13 10
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 47.95 - -
Vlakna g 1.97 - -
Masti g 28.52 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke