Meni Search

Macho

Pirjani kunić

Šampinjoni u palačinki
Punjene tikve
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Odrezak s umakom chimichurri
Špageti s acetom balsamicom
Macho hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatki lungić
Obojeni hamburger
Pita s crnim pivom
Slasni BBQ burgeri
Kotlet s varivom od leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Pileća krilca s Coca-Colom
Palačinke s nadjevom od riže
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Ribarska popara
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Kotlovina
Pašticada
Špageti na kineski način
Medeni teleći kotleti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Biftek rolice
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrenovke u panceti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći štapići u ketchupu
Kobasica u pivu i pecivu
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Govedina s lukom
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Salata od tune i povrća
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kotleti u pivskom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Nadjevene lignje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća krilca s roštilja
Zlatna piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pizza s tunom
Irska janjetina
Juha od gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
File steak na povrću
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Česi svoju kuhinju komentiraju na način dobrog vojaka Švejka: "Teška je, naporna je, ali tako fina." Češka kuhinja raj je za obožavatelje mesnih jela koji obiluju posebnim okusima i serviraju se na specifičan način.

Sastojci

1 kunić (oko 1 kg)
2 žlice crvenog vinskog octa
100 g Podravskog špeka Podravka
1 luk (120 g)
1 list Vegeta Maestro lovora
½ žličice suhe majčine dušice
6 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
6 zrna pimenta
komad limunove korice
2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
3 žlice maslaca
1 žlica Vegete
Za knedle:
300 ml mlijeka
250 g bijelog kruha
2 jaja
2-3 žlice krušnih mrvica (45 g)
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Kunića narežite na osam dijelova i poprskajte vinskim octom.
  • 2 Špek narezan na kockice popecite, dodajte nasjeckani luk, pa zajedno popecite dok luk ne postane staklast.
  • 3 Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, zrna papra i pimenta, limunovu koricu, narezanog kunića i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Ulijte tople vode toliko da prekrijete meso (oko 150 ml). Pirjajte pokriveno na laganoj vatri dok meso ne omekša (1 – 1,5h).
  • 5 Za vrijeme pirjanja kunića pripremite knedle.
  • 6 Mlijeko zagrijte do vrenja.
  • 7 Kruh narežite na kockice, prelijte vrelim mlijekom i pustite da se ohlade.
  • 8 Jaja razmutite, dodajte im krušne mrvice, peršin, sol, papar pa sve zajedno dodajte kruhu i dobro izmiješajte.
  • 9 Od pripremljene smjese oblikujte kuglice, stavite u kipuću vodu i kuhajte 8-10 minuta.
  • 10 Na rastopljenom maslacu popecite brašno, a zatim ga umiješajte u umak nastao pirjanjem da dobijete gusti umak i kratko prokuhajte.

Savjet

Prije nego kuhane kuglice izvadite iz vode dodajte malo maslaca da se one "okupaju" u njemu.

Posluživanje

Kunića poslužite s umakom i knedlima.

Male tajne

Meso poškropite octom da bude brže pirjano, hrskavije i na kraju mekše.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 551.48 69 69
Kalcij mg 184.55 18 18
Kalij mg 875.89 24 24
Pantotenska kiselina mg 2 29 29
Niacin mg 25.1 179 125
Vitamin D μg 56.34 28 28
Vitamin A μg 500.74 13 10
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 47.95 - -
Vlakna g 1.97 - -
Masti g 28.52 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke