Meni Search

Okrećem novi list

Pirjani kunić

Sočna rebarca
Rižoto s tunom
Rolice od blitve
Lignje punjene crvenim radićem
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Papreni tart s marelicama
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Prilog od prokulica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna Wellington pečenka
Rosti
Pečena piletina s limunom
Raskošna ljetna tava
Vegetina enchilada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna pureća rolada
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rolice od soma
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir u košuljici
Popečci od cvjetače
Čarobni štapići
Špageti na kineski način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zimski punč
Piletina s mascarponeom
Žuti medaljoni
Rižini ravioli s mozzarellom
Caponata alla Podravka
Polupunjene paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata u košaricama od parmezana
Proljetno meso i povrće iz woka
Kozice s rižom
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Empanade s pestom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Goveđa rebarca sa zeljem
Govedina s lukom
Povrtni ražnjići
Pohana skuta
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Grčka seljačka salata
Kaštelanski makaruni
Crveno ljetno varivo
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto na španjolski način
Mesne okruglice u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto tortice
Cous-cous s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice
Male teleće pitice
Palačinke s nadjevom od riže
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ljubavne šurlice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s pistacijama
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od cvjetače i camemberta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna aromatična torta
Brusketa s avokadom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vege odresci s marinadom
Oslić s maslinama
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći gulaš
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od quinoe i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Pohane paprike
Juha od rikule i račića
Pileći bataci s umakom od luka
Senf s paprikama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od bulgura s umakom
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Česi svoju kuhinju komentiraju na način dobrog vojaka Švejka: "Teška je, naporna je, ali tako fina." Češka kuhinja raj je za obožavatelje mesnih jela koji obiluju posebnim okusima i serviraju se na specifičan način.

Sastojci

1 kunić (oko 1 kg)
2 žlice crvenog vinskog octa
100 g Podravskog špeka Podravka
1 luk (120 g)
1 list Vegeta Maestro lovora
½ žličice suhe majčine dušice
6 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
6 zrna pimenta
komad limunove korice
2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
3 žlice maslaca
1 žlica Vegete
Za knedle:
300 ml mlijeka
250 g bijelog kruha
2 jaja
2-3 žlice krušnih mrvica (45 g)
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Kunića narežite na osam dijelova i poprskajte vinskim octom.
  • 2 Špek narezan na kockice popecite, dodajte nasjeckani luk, pa zajedno popecite dok luk ne postane staklast.
  • 3 Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, zrna papra i pimenta, limunovu koricu, narezanog kunića i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Ulijte tople vode toliko da prekrijete meso (oko 150 ml). Pirjajte pokriveno na laganoj vatri dok meso ne omekša (1 – 1,5h).
  • 5 Za vrijeme pirjanja kunića pripremite knedle.
  • 6 Mlijeko zagrijte do vrenja.
  • 7 Kruh narežite na kockice, prelijte vrelim mlijekom i pustite da se ohlade.
  • 8 Jaja razmutite, dodajte im krušne mrvice, peršin, sol, papar pa sve zajedno dodajte kruhu i dobro izmiješajte.
  • 9 Od pripremljene smjese oblikujte kuglice, stavite u kipuću vodu i kuhajte 8-10 minuta.
  • 10 Na rastopljenom maslacu popecite brašno, a zatim ga umiješajte u umak nastao pirjanjem da dobijete gusti umak i kratko prokuhajte.

Savjet

Prije nego kuhane kuglice izvadite iz vode dodajte malo maslaca da se one "okupaju" u njemu.

Posluživanje

Kunića poslužite s umakom i knedlima.

Male tajne

Meso poškropite octom da bude brže pirjano, hrskavije i na kraju mekše.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 551.48 69 69
Kalcij mg 184.55 18 18
Kalij mg 875.89 24 24
Pantotenska kiselina mg 2 29 29
Niacin mg 25.1 179 125
Vitamin D μg 56.34 28 28
Vitamin A μg 500.74 13 10
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 47.95 - -
Vlakna g 1.97 - -
Masti g 28.52 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke