Meni Search

Macho

Pita s crnim pivom

Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Kotlovina
Medeni teleći kotleti
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočni pureći ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Kotlet s varivom od leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Punjene tikve
File steak na povrću
Palačinke s nadjevom od riže
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Salata od tune i povrća
Dagnje na buzaru
Marinirano svinjsko pečenje
Irska janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Pašticada
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s mascarponeom
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Dip od južnog voća
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Obojeni hamburger
Zabavni kineski ravioli
Biftek rolice
Slasni BBQ burgeri
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Bakalar s krumpirom
Kotleti u pivskom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Ribarska popara
Hrenovke u panceti
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjevene lignje
Špageti s acetom balsamicom
Mini lazanje
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Macho hamburger
Rebarca s grilla
Slatki lungić
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Juha od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Govedina s lukom
Piletina sa šafranom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća krilca s roštilja
Lungić s povrćem
Odrezak s umakom chimichurri
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pita nadjevena kockicama junetine s crnim irskim pivom u glavnoj ulozi oduševit će ljubitelje mesnih zalogaja i pravog piva.

Sastojci

215 g Oštrog brašna Podravka
½ žličice soli
1 jaje
100 g maslaca
50 g maslaca
150 g luka
200 g mrkve
800 g junetine u komadu
1 žličica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
2 žličice Koncentrata rajčice Podravka
500 ml tamnog irskog piva
2 žličice smeđeg šećera
1 žlica nasjeckanog peršina
75 g naribanog grana padana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, maslac narezan na tanke listiće i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte dok ne dobijete ravnomjernu zrnatu strukturu. Dodajte jaje i ponovo dobro izmiješajte. Tijesto prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak oko 30 minuta.
  • 2 U tavi na pola količine maslaca popecite luk narezan na ploške do lijepe zlatne boje. Dodajte mrkvu narezanu na prutiće, kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 3 U drugoj tavi na preostalom zagrijanom maslacu popržite junetinu narezanu na kockice do lijepe zlatne boje. Pospite brašnom, lagano izmiješajte, dodajte koncentrat rajčice, pirjano povrće iz prve tave i još kratko zajedno popržite. Polako ulijte pivo i lagano pirjajte 10-ak minuta.
  • 4 Prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu, dodajte peršin, smeđi šećer i izmiješajte. Po vrhu rasporedite pripremljeno razmrvljeno tijesto pomiješano s naribanim grana padanom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 190°C oko 35-40 minuta.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti i med.

Posluživanje

Kad je pečeno, pustite da odstoji nekoliko minuta i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 293.01 37 37
Kalcij mg 130.03 13 13
Kalij mg 638.55 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.09 16 16
Niacin mg 12.03 86 60
Vitamin D μg 34.5 17 17
Vitamin A μg 10321.04 258 206
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 28.17 - -
Vlakna g 2.51 - -
Ugljikohidrati g 39.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.22 - -
- zasićene masne kiseline g 23.82 - -
Masti g 44.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke