Meni Search

Fitness freak

Pita s crnim pivom

Rolice od blitve
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s acetom balsamicom
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Kozice s rižom
Pikantne grickalice
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od tikvica
Brzo jelo od teletine i povrća
Raskošna ljetna tava
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Topla salata barba Frane
Teriyaki piletina
Mediteranski grill
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Mediteranska rapsodija
Oslić s maslinama
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Salata s okruglicama od sira
Zapečena ricotta
Salata od tune i povrća
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Riblja juha s Malte
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brzi detoks doručak
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Salata sa skutom
Juha od kelja sa sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cous-cous s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Ljetna pileća salata
Tjestenina mediterana
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grčka seljačka salata
Cartoccio od bijele ribe
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od quinoe i povrća
Krem juha od tikvica
Rižoto na španjolski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Osvježavajući smoothie
Kokošja juha s požirakima
Ražnjići od lososa
Vol-au-vent s gljivama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polpete od slanutka s kurkumom
Nadjevene lignje
Zelena torta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od bulgura s umakom
Caponata alla Podravka
Punjeni filet brancina
Palamida s čilijem i mangom
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Ljubavne šurlice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Beskvasne calzone
Osvježavajuća juha od krastavaca
Polupunjene paprike
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Juha od bundeve s jabukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pita nadjevena kockicama junetine s crnim irskim pivom u glavnoj ulozi oduševit će ljubitelje mesnih zalogaja i pravog piva.

Sastojci

215 g Oštrog brašna Podravka
½ žličice soli
1 jaje
100 g maslaca
50 g maslaca
150 g luka
200 g mrkve
800 g junetine u komadu
1 žličica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
2 žličice Koncentrata rajčice Podravka
500 ml tamnog irskog piva
2 žličice smeđeg šećera
1 žlica nasjeckanog peršina
75 g naribanog grana padana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, maslac narezan na tanke listiće i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte dok ne dobijete ravnomjernu zrnatu strukturu. Dodajte jaje i ponovo dobro izmiješajte. Tijesto prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak oko 30 minuta.
  • 2 U tavi na pola količine maslaca popecite luk narezan na ploške do lijepe zlatne boje. Dodajte mrkvu narezanu na prutiće, kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 3 U drugoj tavi na preostalom zagrijanom maslacu popržite junetinu narezanu na kockice do lijepe zlatne boje. Pospite brašnom, lagano izmiješajte, dodajte koncentrat rajčice, pirjano povrće iz prve tave i još kratko zajedno popržite. Polako ulijte pivo i lagano pirjajte 10-ak minuta.
  • 4 Prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu, dodajte peršin, smeđi šećer i izmiješajte. Po vrhu rasporedite pripremljeno razmrvljeno tijesto pomiješano s naribanim grana padanom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 190°C oko 35-40 minuta.

Savjet

Umjesto smeđeg šećera možete upotrijebiti i med.

Posluživanje

Kad je pečeno, pustite da odstoji nekoliko minuta i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 293.01 37 37
Kalcij mg 130.03 13 13
Kalij mg 638.55 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.09 16 16
Niacin mg 12.03 86 60
Vitamin D μg 34.5 17 17
Vitamin A μg 10321.04 258 206
Sol g 0.42 0 0
Bjelančevine g 28.17 - -
Vlakna g 2.51 - -
Ugljikohidrati g 39.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 17.22 - -
- zasićene masne kiseline g 23.82 - -
Masti g 44.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke