Meni Search

Leptirići u trbuhu

Pita s muškatnom bundevom i makom

Salata s mora
Male teleće pitice
Slatki ostaci s cimetom
Salata s neobičnim preljevom
Juha od kelja sa sirom
Fina pikantna piletina
Popečci od bulgura s umakom
Finska - Juha s lososom
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Punjeni filet brancina
Lignje s mladim lukom
Cartoccio od bijele ribe
Salata s pečenim povrćem
Vol-au-vent s gljivama
Pileća prsa iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
Košarice od lisnatog tijesta
Caponata alla Podravka
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje pikant
Papreni tart s marelicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Biftek u zelenom papru
Pečene banane s kajenskim paprom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Dalmatinska simfonija
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s tunom
Teriyaki piletina
Nadjevene lignje
Jakobove kapice s umakom
Dip od južnog voća
Kozice s rižom
Meso u woku na indonezijski način
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Špageti s acetom balsamicom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa u umaku od naranče
Srneći file na salatu
Raskošna ljetna tava
Oslić s maslinama
Rajčica s kukuruzom
Špageti mediteraneo
Pizza s tunom
Voćna juha od višanja
Paprene pogačice
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina sa šafranom
Voćna salata s piletinom
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zapečeni poriluk
Mladi krumpir s ajvarom
Penne s radičem
Pohani zamotuljci
Odresci u paketiću
Bruskete s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grčka seljačka salata
Hrskavi trokuti
Tjestenina mediterana
Sočna pureća rolada
Pljukanci s pršutom i rikulom
Špinatova juha s feta sirom
Uskršnja šunka na zabavan način
Švicarska juha sa sirom
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s pistacijama
Teletina s pirjanim povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljubavne šurlice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ramstek s povrćem
Kotleti al cartoccio
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Povrtni ražnjići
Pikantne grickalice
Španjolski migas s bundevom
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Puretina s jabukom iz pećnice
Biftek rolice
Rižoto tortice
Riblja juha s Malte
Pikantni gulaš
Punjena pečenka u vinu
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto s dagnjama
Hrskavi krumpir iz pećnice
Pileća krilca s Coca-Colom
Zapečena ricotta
Lignje i tikvice na štapiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisni prilog iz pećnice
Slatko twist pile
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Krumpir u košuljici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije i uživajte u divnoj slastici.

Sastojci

500 g kora za baklavu
700 g naribane muškatne bundeve
1 Vanilin šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
200 g šećera
200 g mljevenog maka
100 ml mlijeka
120 g maslaca za premazivanje kora
Za umak
1 Puding vanilija Dolcela
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
800 ml mlijeka
80 g šećera

Koristili smo

Muškatni oraščić mljeveni

Muškatni oraščić mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maku dodajte 100 g šećera i prelijte s vrelim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi.
  • 2 Za nadjev od bundeve, bundevu naribajte, dodajte vanilin šećer, muškatni oraščić i 100 g šećera.
  • 3 Maslac zagrijte da se otopi jer ćete njime premazivati kore.
  • 4 Okruglu posudu (Ǿ 28 cm) premažite maslacem. Kore oblikujte u kvadrat, najgornji list premažite maslacem, odvojite 3 lista, a zatim ih stavite u posudu tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba posude.
  • 5 Preko tijesta rasporedite trećinu nadjeva od bundeve, prekrijte s nova 2 lista tijesta od kojih ste gornji premazali maslacem. Na redu je polovica nadjeva od maka i nastavite nizati po dvije kore tijesta, pa naizmjenično nadjev od bundeve i maka.
  • 6 Kad ste potrošili nadjeve, krajeve tijesta koji prelaze preko ruba presavijte prema sredini i premažite maslacem.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta da kore lagano porumene po površini.
  • 8 Za umak, prašak za puding pomiješajte sa šećerom, burbon vanilija šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, pa umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.

Savjet

Naribanoj bundevi šećer dodajte neposredno prije  nadijevanja, inače će bundeva pustiti tekućinu što će previše ovlažiti tijesto.

Posluživanje

Pitu s muškatnom bundevom i makom poslužite s umakom od vanilije.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke